Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українцям готуватися до найгіршого сценарію? Про що попередили в ДТЕК

ДТЕК збільшує запас критичного обладнання, щоб швидше відновлюватись у разі нових обстрілів

Фото: ДТЕК, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні зима у 2023 році може бути дуже складною

Фото: ДТЕК, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

З наближенням опалювального сезону зростає тривога щодо можливості України безперешкодно пережити його. Але наразі прогнози невтішні, і населення закликають бути готовими до того, що ця зима може бути складнішою, ніж минулого року. Проте є і гарні новини, вони пов'язані зі запуском нового енергоблоку, тому електроенергії буде більше.

Про це повідомив голова компанії ДТЕК Максим Тимченко.

Тимченко висловився щодо того, що ця зима може бути важчою за попередню, і існує ризик перебоїв у постачанні електроенергії через можливий масовий обстріл російськими військами енергетичної інфраструктури України. Ця ситуація також обумовлена тим, що потужності електроенергетичної системи зараз менші, ніж у 2022 році.

"Ця зима, напевно, буде важчою за минулу. Готуємося не тільки ми, а й наші вороги. Думаю, удари будуть більш інтенсивними. Крім того, у нас через попередні обстріли менші резерви потужності", – сказав він.

Керівник компанії ДТЕК зазначив, що, хоча ситуація із протиповітряної оборони покращується з кожним місяцем, все ж існує ризик, що цього може бути недостатньо у випадку інтенсивного обстрілу.

"З іншого боку, ми багато чого навчилися, і навіть для таких ситуацій, як блекаути, що були минулого року, ми знайшли рішення", – наголосив Максим Тимченко.

Які графіки відключень електроенергії будуть взимку

За даними генерального директора компанії YASNO Сергія Коваленка, у серпні споживання електроенергії було високим через спеку, але енергосистема справилася з цим навантаженням. Влітку фахівці змогли відновити енергосистему після ракетних обстрілів, проте її працездатність досі залишається не на 100%, особливо під час пікового навантаження.

Гендиректор YASNO зазначив, що питання відключення електроенергії для домогосподарств залишається невизначеним і буде залежати від допомоги та імпорту електроенергії з інших країн, а також від ворожих обстрілів.

Раніше ми повідомляли, що українцям натякнули, як довго не буде електроенергії взимку. Також ми писали, які інновації врятують від блекаутів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.