Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціни на нафту різко змінили курс – що вдарило по ринку

Аналітики розповіли, які фактори тиснуть і будуть тиснути на ціни на нафту до кінця року

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Ціни на нафту здивували інвесторів

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У четвер, 22 вересня, ціни на нафту почали швидко відновлюватись після падіння на 1% напередодні.

Про те, що спричинило раптове зростання, розповіло інформаційне агентство Reuters.

Зазначається, що побоювання з приводу нестачі запасів напередодні зими перекрили побоювання щодо глобальної рецесії.

Ф’ючерси на еталонну нафту Brent зросли на 0,37% до 90,16 доларів за барель, а американська WTI подорожчала на 0,35% до 83,23 доларів.

У середу обидва показника впали майже до двотижневого мінімуму після підвищення Федеральною резервною системою США відсоткової ставки на цілих 75 базисних пунктів.

Рішення було ухвалене для того, щоб стримати інфляцію і подати сигнал про те, що цьогоріч зростатиме вартість запозичень.

Аналітики Haitong Futures зазначили, що ринок заклав у ціну очікування підвищення ставки і особливого шоку заява ФРС не викликала.

Крім цього, зростання курсу долара стримує ціни на "чорне золото", оскільки долар робить її дорожче для багатьох покупців.

Також вартість нафти залишається під тиском з боку продавців, які намагаються накопичити запаси.

Вихід компаній з РФ

Після початку повномасштабної війни РФ проти України безліч компаній почали виходити з ринку агресора, щоб не потрапити під санкції або через принципову позицію.

Торкнулося це і нафтогазового сектору і на початку вересня перша велика світова нафтова корпорація Equinor, яка належить Норвегії, заявила про повний вихід з РФ та припинення усіх спільних проектів.

Це не єдиний нафтовий гігант, який вирішив розірвати стосунки з Кремлем, однак інші компанії ще не завершили свій вихід. Хто вже майже "втік" від Росії, читайте в нашому матеріалі.

Раніше ми писали, на скільки ще Росії вистачить нафти і газу і розповідали, де знаходяться найбільші запаси "чорного золота".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.