Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Чи є у Росії шанси "вимкнути" Україну? У ДТЕК дали прогноз щодо блекауту

Росія намагається реалізувати стратегію знищення об'єктів критичної інфраструктури України

Фото: ДСНС, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Жодна енергосистема у світі не зазнавала таких пошкоджень

Фото: ДСНС, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

З початку жовтня 2022 року Росія активно намагається знищити енергосистему України. Проте в неї немає шансів занурити Україну в темряву.

Про це повідомив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко на Київському безпековому форумі.

"Ми більш ніж впевнені, особливо після атаки, що була минулого тижня, що у Росії немає шансів на те, щоб занурити Україну в темряву", — сказав Тімченко.

Він зазначив, що жодна енергосистема у світі, яка за розмірами збігається з українською, ніколи не зазнавала таких пошкоджень, які отримала наша енергосистема минулого тижня.

Також голова ДТЕК додав, що після обстрілів в деяких регіонах енергетикам вдалось відновити електропостачання за декілька годин, а в деяких — за кілька днів.

"Ми знаємо, як справлятись з цими складними ситуаціями. Користуємось своєю технічною креативністю, щоб з’єднувати різні частини енергосистеми", — підсумував очільник ДТЕК.

Нагадуємо, 23 листопада, російські окупанти вкотре масовано обстріляли територію України ракетами. Атака була спрямована на об’єкти критичної інфраструктури – пошкоджень зазнали чимало областей.

Чому обстріли окупантів стають менш ефективними

Ворог може намагатися реалізувати стратегічну операцію зі знищення важливих цілей.

У воєнній розвідці Міністерства оборони Великої Британії зазначають, що згідно з військовою доктриною РФ, для ударів по критично важливих об'єктах національної інфраструктури вимагається застосування ракет великої дальності.

Таким чином Росія намагається деморалізувати населення та, зрештою, змусити лідерів держави капітулювати.

Обстріли окупантів вже спричинили значний дефіцит електроенергії, що призводить до гуманітарних проблем по всій Україні.

Однак британська розвідка додає, що ефективність таких обстрілів стає сумнівною. За даними наших партнерів, Росія, ймовірно, вже використала більшість ракет, які для цього підходять.

Важливу роль також відіграють матеріальний та психологічний ефект. Перевага України полягає в тому, що за 9 місяців повномасштабного вторгнення українці звикли до війни та обстрілів. Тому деморалізувати нас буде набагато важче, ніж якби ця тактика застосовувалася в перші місяці повномасштабного вторгнення.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що буде з доларом, якщо відбудеться блекаут. Також ми розповідали, як зміняться ціни на продукти через відсутність світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.