Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Чи готова енергосистема України до надзвичайних ситуацій: чого чекати взимку

Більшість об'єктів енергосистеми країни збудували ще за радянських часів

Колаж: Pro Гроші

Зима для українців буде складною

Колаж: Pro Гроші

Російська армія завдає ударів по критичній інфраструктурі України. Саме через це фахівці переконані, що українцям потрібно готуватися до складної зими.

Про це пише 24 канал.

Не варто забувати, що в Україні більшість об'єктів енергосистеми збудували ще за радянських часів. Під час їхнього проєктування також враховувалася й можливість війни або обстрілів.

"Завдяки цьому, навіть після обстрілів та руйнувань, якщо відновити, то вони однаково працюють. Іноді навіть дивуєшся, як може практично зруйнований об'єкт відновити своє функціонування буквально за декілька годин після ракетного удару", – зазначає експерт у питаннях енергетики Геннадій Рябцев.

Запас надійності є, однак не варто думати, що він безмежний. Тому Україні потрібна протиповітряна оборона від країн-союзників.

Поради експертів

Якщо у вас тимчасово відключать електроенергію, то експерти радять запастися:

  • водою. Наберіть у всі можливі посудини води. Це можна зробити навіть, якщо у квартирі є ванна. Це насамперед важливо для каналізації, адже потрібно буде ходити в туалет;
  • туристичними примусами: газові пальники та лампи. Це допоможе у приготуванні їжі;
  • батарейками, пристроями, які дають можливість заряджати мобільні пристрої від енергії сонця, акумуляторними батареями. Не забувайте завжди тримати свої мобільні пристрої зарядженими;
  • теплим одягом, ковдрами та взуттям.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як довше зберегти зарядку на телефоні й розповідав, чи варто купувати електрогенератор, щоб точно не залишитись без електрики взимку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.