Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Щоб точно не залишитися без світла! Чи варто купувати електрогенератор

Важливо памʼятати, що такий прилад досить небезпечно тримати в квартирі

Колаж: Pro Гроші

Для роботи електрогенератора потрібні бензин або дизель

Колаж: Pro Гроші

Через масовані ракетні обстріли, яких завдала по Україні армія РФ 10 жовтня, люди почали панікувати. Адже деякі ракети ворога пошкодили енергетичну інфраструктуру країни. Після цього електрогенератори почали користуватися великим попитом. Від цього пристрою можна зарядити телефон чи використати енергію для роботи чогось іншого. Однак вони працюють не так просто.

Розповідаємо про плюси та мінуси електрогенератора.

Для їхньої роботи потрібні бензин або дизель. Саме через це електрогенератори не радять купувати українцям, які живуть у багатоповерхівках.

Генератор працює на бензині і він його "п’є" неначе воду, тому, якщо у вас є зайві гроші і ви можете придбати 100-150 літрів бензину, можете купити. Але він все одно не замінить централізованого електропостачання та не потрібен у міській оселі, – каже член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

Також важливо памʼятати, що такий прилад ще й досить небезпечно тримати у квартирі. Під час роботи він виділяє у повітря шкідливі речовини, і ви просто можете задихнутись у вихлопах.

Однак якщо у вас приватний будинок, то електрогенератор може бути непоганим рішенням. Особливо, якщо розщедритись на недешеву модель, яка працює на дизелі та має великий запас потужності. Це дасть змогу пережити майже будь-які перебої в енергетиці.

На скільки українці скоротили споживання електрики за вечір

В Укренерго повідомили, що 10 жовтня в вечірні години по всій Україні вдалося знизити споживання електроенергії на 1,5-2 ГВт, що еквівалентно роботі 2 атомних блоків. Або на 13-15% менше, ніж у звичайний осінній будній день.

При цьому, в центральних регіонах та Києві, де вводили примусові обмеження, споживання у вечірні години знизилося на 26,5%. З них майже 10% – добровільні обмеження енергоспоживання з боку громадян.

"Це суттєво полегшило фахівцям Укренерго можливість збалансувати енергосистему після масованих ворожих обстрілів. Ми цінуємо ваш внесок в нашу роботу та просимо дотримуватися ощадливого режиму і надалі", – наголосили в компанії.

Раніше ми розповідали, що робити українцям під час ракетних ударів, щоб не залишитись без зв'язку з рідними. Також ми писали, яка інфраструктура в Україні вже зруйнована з початку війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.