Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Поради для Android та iOS: як економити зарядку на телефоні

У Держспецзв'язку дали поради, які допоможуть довше зберігати зарядку на телефоні

Фото: Unsplash, Уніан. Колаж: Pro Гроші

Є деякі рекомендації для збереження заряду смартфона

Фото: Unsplash, Уніан. Колаж: Pro Гроші

Росіяни здійснили черговий масований ракетний обстріл 16 грудня. В Україні зафіксували "прильоти" по цивільній та критичній інфраструктурі, зокрема удар здійснили й на енергооб'єкти. Унаслідок цього по всій країні застосовані аварійні відключення електроенергії, у деяких містах немає води й тепла, а також є перебої зі зв'язком та інтернетом.

Сайт Pro Гроші нагадує, як за рекомендаціями Держспецзв'язку налаштувати та використовувати смартфон, щоб максимально довго залишатись на зв'язку.

Загальні рекомендації

Найперша рекомендація, якій потрібно слідувати − заряджати телефон за кожної можливості, а також тримати зарядженими зовнішні акумулятори.

Також варто увімкнути режим енергоощадження. Ярлик із цією функцією зазвичай розташований на панелі швидких налаштувань.

Також служба радить якомога рідше вмикати екран та встановити енергоефективні налаштування:

  • увімкніть стандартну плавність дисплея замість високої, якщо у смартфоні є відповідна функція;
  • встановіть енергоефективні "шпалери": чорний фон для OLED/AMOLED-дисплея, світлий – для IPS;
  • вимкніть автообертання екрана.

Також варто видалити не критичні для вас додатки, які активно використовують батарею, або додаткові акаунти в цих застосунках. Дізнатися рівень енергоспоживання додатків можна, перейшовши в Налаштування Батарея Використання батареї.

Вимкніть автозавантаження, автооновлення та синхронізацію застосунків, особливо якщо у вас кілька акаунтів (в режимі енергоощадження ця функція має працювати автоматично):

  • Android → налаштування → акаунти та синхронізація;
  • iOS → налаштування → App Store → оновлення програм.

Крім цього, треба обмежити кількість додатків у "несплячому" режимі, залишити лише найважливіші: месенджер, дзвінки, застосунок "Повітряна тривога" тощо.

  • Android → ліва сенсорна клавіша → змахніть непотрібні додатки;
  • iOS → проведіть пальцем угору від нижнього краю екрана, доки не з’явиться перемикач програм або, двічі натиснувши на кнопку "Початок" → змахніть угору екран попереднього перегляду програми, щоб закрити її.

Вимкніть розпізнавання голосових команд:

  • Android → Google Now → налаштування → Голосовий пошук → Розпізнання "О’кей, Google";
  • iOS → налаштування → Siri та пошук або Siri та диктування.

Держспецзв'язку радить також вимкнути вібрацію, зайві комунікації (GPS, Bluetooth) та відмовитись від перегляду відео та ігор на смартфоні.

Якщо ситуація з живленням критична

Якщо ситуація з живленням критична, треба ввімкнути режим "екстрена економія енергії", а також перевести смартфон у режим польоту, якщо є альтернативний звʼязок.

"Домовтесь із близькими про час виходу на зв'язок, домовляйтесь заздалегідь про час і місце зустрічей, якщо не вийде відновити зв’язок. Порадьте людям поруч зробити те саме", − радить служба.

Варто виписати на папір всі важливі номери телефонів на випадок, якщо батарея сяде.

Що робити, коли немає води

Раніше ми також розповідали, що, по-перше, воду можна набрати в колодязі, джерелі або водяній колонці у вашому населеному пункті. Воду з відкритих джерел можна використовувати для технічних потреб.

Що ж стосується гігієни, то існують одноразові душі, сухі шампуні та інші засоби. Читайте детально, що робити, коли немає води.

Крім того, ми писали, що по багатьох містах перестав працювати електротранспорт. Дізнавайтеся, як працюватиме транспорт під час блекауту. Також разом з експерткою ми пояснювали, що буде з банками у разі блекауту і що українцям робити з грошима.

Більше про наслідки російських ракетних атак читайте у нашій спецтемі.

    google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

    Стрічка новин

    Дивитися всі

    Ексклюзив редакції

    Дивитися всі
    Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.