Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Без світла не залишимось? Як в Україні захистили енергооб'єкти

Під захистом наразі 22 підстанції від прямого влучання найпотужнішими ракетами у 14 областях нашої країни

Фото: ДТЕК, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть залишитися зі світлом цієї зими

Фото: ДТЕК, pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні захистять всі обʼєктів енергетичної інфраструктури. Це рішення прийняли Уряд країни та Генеральний штаб ЗСУ було. Усі проєктні рішення узгоджуються з Генштабом та Державною службою надзвичайних ситуацій.

Про це повідомляє Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України у Facebook.

Відомо, що всього буде три рівні захисту. Перший рівень – спорудження габіонів та біг-бегів. На сьогодні Агентство відновлення захищає 90 обʼєктів у 21 області від уламків дронів та ракет.

Біг-бег – м'який контейнер, промислова тара, вироблена з гнучкого матеріалу і призначена для перевезення та зберігання різного роду вантажів і матеріалів, що мають сипучу консистенцію, такі, пісок.

Другий рівень – це захист від дронів та шахедів. Тобто, це бетонні конструкції, що будуються навколо основної мережі Укренерго, починаючи з березня цього року. Під захистом 22 підстанції, 63 автотрансформатори у 14 областях.

Третій рівень – захист від ракет. Під захистом 22 підстанції від прямого влучання найпотужнішими ракетами у 14 областях.

"Тут працюємо спільно з Укренерго – вони формують завдання на проєктування та будівництво", – повідомили в пресслужбі.

Також під час проєктування використовуються:

  • вихідні дані від Генштабу;

  • настанова для інженерних військ;

  • міжнародні нормативні документи, отримані від спеціалізованих фахівців під час проходження навчання в Британії за нормативами та стандартами Британії та США.

Чи варто чекати масових відключень світла в листопаді

Раніше ми вже розповідали вам про те, що потенційні варіанти, до яких потрібно готуватися населенню України цієї зими. На думку заступника міністра енергетики Ярослава Демченкова, графіки відключень повернуться за таких умов:

  • росіяни знову почнуть масовано обстрілювати об’єкти енергетичної інфраструктури;

  • станції отримають серйозні пошкодження через атаки;

  • погодні умови будуть заважати ремонтним роботам і негативно впливатимуть на стан мережі.

Але наразі, поки енергосистема функціонує злагоджено та стабільно, не варто хвилюватися за відсутність світла. Точкові поломки можливі, але їх одразу ремонтуватимуть фахівці. Тож у листопаді відключення електрики малоймовірні, хіба що одночасно спрацюють три вказані умови.

Якщо вас зацікавила ця тема, то більш детальної інформації ви можете знайти в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Україну чекає ще одна важка зима та розповідав, що у владі спрогнозували, чи вистачить нам ресурсів. Також ми повідомляли, що Росія атакувала одну із ТЕС та влаштувала блекаут на ЗАЕС.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.