Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

На Україну чекає ще одна важка зима: у владі спрогнозували, чи вистачить ресурсів

Міністр енергетики Герман Галущенко розповів, який план має влада на цей опалювальний сезон

Фото: УНІАН, Укренерго. Колаж: Pro Гроші

У Міненергики пояснили, чи вистачить ресурсів Україні для проходження зими

Фото: УНІАН, Укренерго. Колаж: Pro Гроші

В Україні не буде проблем з проходженням осінньо-зимового періоду, накопичених ресурсів достатньо для того, аби забезпечувати населення теплом. Також влада вже краще розуміє, як діяти під час масованих обстрілів.

Про це заявив в етері телемарафону міністр енергетики Герман Галущенко.

"Нам вистачить енергоресурсів, щодо цього ми особливо не переживаємо. Питання у тому, наскільки майбутні атаки можуть вплинути на постачання", — сказав він.

Однак Галущенко додав, що, враховуючи досвід минулої зими, у влади є різні шляхи того, як розв'язувати проблеми, які з'являтимуться під час ракетних та дронових атак.

Коли Росія вдасться до нових масованих обстрілів

Українців ще кілька місяців тому попереджали про те, що Росія відновить практику масованих обстрілів об'єктів енергетики. Однак станом на листопад ворог обстрілює хіба що ТЕС у прифронтових областях. Втім, на думку міністра енергетики Германа Галущенка, росіяни просто вичікують підхожого моменту. І він може настати зі значним похолоданням в Україні.

"Безумовно, низька температура додає шкоди. Насправді тут нема якоїсь позначки, будь-яка мінусова температура вже підвищує ризики", — сказав він.

При цьому міністр енергетики додав, що росіяни не припиняли атакувати об'єкти енергетики навіть влітку.

Україна відмовилася від імпортного газу

Вперше у своїй історії наша країна зимуватиме використовуючи газ власного виробництва. Тобто в інших державах ми не купуватимемо "блакитне паливо".

За словами голови правління НАК "Нафтогаз" України Олексія Чернишова, впродовж останнього року власний видобуток зріс на 7%, а це є досить суттєвими показниками.

"Так нам вдалося фактично входити в цю зиму без імпорту природного газу з інших країн. Уперше в історії України така подія відбулася, цю зиму ми пройдемо коштом власного газу", — сказав він.

Він також додав, За словами спікера, що на енергонезалежність країни вплинув від'їзд багатьох громадян за кордон через війну, а тому рівень споживання газу серйозно знизився. Тобто поменшало як побутових, так і промислових абонентів.

Раніше сайт Pro Гроші писав, за яке порушення споживачів газу можуть оштрафувати. Також ми розповідали, чому українці отримують подвійні платіжки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.