Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Або всім, або нікому. В Одесі хочуть змінити підхід до відключень світла

Обмежувати електропостачання планують навіть тим будинкам, які до цього постійно були зі світлом

Фото: Володимир Зеленський/Telegram. Колаж: Pro Гроші

Відключати світло в Одесі будуть по-новому

Фото: Володимир Зеленський/Telegram. Колаж: Pro Гроші

В Одеській області розглядають питання відключення світла в будинках, які розташовані на одній лінії з об'єктами критичної інфраструктури. Робити це будуть у ручному режимі.

Про таке повідомив начальник Одеської ОВА Максим Марченко в Telegram.

За його словами, обласна військово-цивільна адміністрація отримала відповідну рекомендацію від ДТЕК. Це може призвести до того, що світло почнуть вимикати у будинках, в яких до цього взагалі не було відключень.

За словами Марченка, такі дії дозволять дати трохи більше потужності на систему. А також закриють запитання: "Чому в одних світло є завжди, а в інших вимикається постійно?".

Яка ситуація зі світлом в Одеській області

За словами начальника ОВА, ситуація з електропостачанням в області дещо покращилася. Втім, найбільші проблеми залишаються в Одеському районі та в самій Одесі.

"Енергетики продовжують ремонт об'єктів, які були пошкоджені внаслідок російських ракетних ударів. Провів наради з головами громад Одеського району та обговорили можливості переведення деяких об'єктів критичної інфраструктури на генератори", – розповів Марченко.

Однак, він пояснив, що всі генератори в області можуть забезпечити лише 5% потужності.

Крім того, голова ОВА пообіцяв, що вже наступного тижня в області запрацюють нові, зрозумілі для людей, графіки відключення світла. Поки що фахівці працюють над їхньою розробкою.

За інформацією ДТЕК, станом на 3 лютого, внаслідок руйнувань енергоінфраструктури Одещини, в області продовжуються екстрені відключення світла.

Чи можуть відключити світло через скаргу сусідів

Раніше в ДТЕК пояснили, що не будуть відключати світло споживачам у відповідь на скарги громадян. У компанії зауважили, що більшість відключень відбуваються дистанційно, а їх невелика частина потребує фізичного виїзду персоналу. За можливості, бригади також виїжджають на лінії, що живлять критичну інфраструктуру, щоб в ручному режимі відключити будинки, які живляться від тієї ж мережі.

"Компанія не проводить жодних відключень "за скаргами" у будь-якому з регіонів, де працюють ДТЕК Мережі", – наголосили в ДТЕК.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в деяких областях не вимикатимуть світло взагалі. Також ми пояснювали, чому у трьох регіонах країни світло зникає частіше, ніж в інших.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.