Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Чи будуть відключати світло українцям через скарги сусідів? В ДТЕК пояснили

Часто українці нарікають, що відключення електроенергії відбувається нерівномірно

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українцям пояснили, чи відключатимуть світло за скаргами

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

ДТЕК не буде відключати світло споживачам у відповідь на скарги громадян.

Про це повідомили у пресслужбі компанії.

В ДТЕК пояснили, що більшість відключень відбуваються дистанційно, а їх невелика частина потребує фізичного виїзду персоналу. За можливості, бригади також виїжджають на лінії, що живлять критичну інфраструктуру, щоб в ручному режимі відключити будинки, які живляться від тієї ж мережі.

"Компанія не проводить жодних відключень "за скаргами" у будь-якому з регіонів, де працюють ДТЕК Мережі", – наголосили в ДТЕК.

Також у компанії пояснили, що забезпечення рівних умов відключення світла дійсно можливі, таким чином можна зменшити тривалість відключень.

"Для забезпечення соціальної справедливості та забезпечення рівних умов для людей, закликаємо балансоутримувачів (ЖБК та ОСББ) будинків, підключених до критичної інфраструктури, відключати їх власноруч", – зазначили у ДТЕК.

Відключення світла відбуваються нерівномірно

Голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко повідомив, що сталого графіку відключень дотримуватись не вдається. Він постійно коригується в залежності від ситуації в енергосистемі.

Тому серед місцевого населення виникають суперечки та невдоволення тим, що в одних будинках світло вимикають, а в інших – ні.

"Окремо ДТЕК розглядається питання створення аварійних бригад, які на скарги громадян будуть вимикати будинки, в яких є світло", – повідомив Євтушенко.

Як приклад напруження в суспільстві, він опублікував скриншот із місцевої групи у соцмережах, де жінка розповідала, що ходила у темряві й записувала номери будинків, у яких не відключають світло. Що саме вона робила з цим списком далі – невідомо.

Як відключають світло 19 січня

До всіх обленерго доведені ліміти споживання на всю добу.

"Кожний обленерго у своєму регіоні складає графіки планових погодинних відключень, які мають забезпечувати споживання області на рівні доведеного ліміту. Перевищення лімітів призводить до ризиків створення аварійних ситуацій в енергосистемі. Тому для їх попередження застосовуються аварійні відключення", – пояснили в Укренерго.

Споживання електроенергії 19 січня прогнозується дещо меншим, ніж у середу, через теплу погоду. Але дефіцит потужності в енергосистемі зберігається суттєвий, особливо у вечірній пік.

Раніше ми пояснювали, чому в одному будинку відключають світло не всім. Також ми розповідали, куди скаржитися, якщо світло вимикають не за графіком.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.