Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Перші звільнення: Ілон Маск прибрав керівництво Twitter

Раніше ЗМІ писали, що мільярдер планує звільнити 75% працівників соціальної мережі

Колаж: Pro Гроші

Маск купив Twitter

Колаж: Pro Гроші

Очільник компаній Tesla та SpaceX Ілон Маск купив соціальну мережу Twitter за $44 мільярди. Одразу після цього він вирішив звільнити трьох керівників.

Про це з посиланням на джерела пишуть CNBC і The Washington Post.

Маск звільнив:

  • генерального директора Парага Агравала;
  • фінансового директора Неда Сігала;
  • керівника відділу правової політики, довіри та безпеки Віджая Гадде.

Також мільярдер позбавив роботи одного з ведучих консультантів Шона Еджета.

Хто замінить усіх цих людей, наразі невідомо.

Чи стримає обіцянку?

Раніше ЗМІ писали, що Маск планує звільнити 75% працівників Twitter, але бізнесмен це спростував й повідомив, що не планує скорочувати таку кількість людей, коли почне керувати компанією.

Ще тоді стало відомо про плани мільярдера скоротити персонал у рамках поглинання, що викликає занепокоєння серед працівників.

Купівля Twitter

Раніше Маск опублікував відео, на якому він заходить в офіс з кухонною мийкою. Після цього він змінив опис свого профілю в Twitter на "Chief Twit" – "Головний твіт".

Ввечері 26 жовтня стало відомо, що акціонери Twitter та мільярдер Ілон Маск все-таки змогли знайти спільну мову у питанні купівлі/продажу соціальної мережі, про що говорили ще весною минулого року.

Відомо, що акціонери продали долі в компанії за ціною 54,20 доларів за одиницю акцій. Хоча ще весною поточного року їх оцінювали у 42 долари. Загалом на покупку було витрачено 44 мільярди доларів.

Формально угоду підтвердили ще 25 квітня, коли акціонери погодилися на суму, запропоновану Ілоном. Проте 8 липня американський бізнесмен заявив, що має намір розірвати договір з низки причин. Найвагомішою з них було названо відсутність даних від керівництва компанії стосовно реальної кількості фейкових акаунтів.

Скандал зі Starlink в Україні

У середині жовтня стало відомо, що компанія Ілона Маска відмовляється фінансувати служби супутникового зв'язку Starlink в Україні. Так, SpaceX попросив Пентагон взяти на себе відповідальність за фінансування урядового та військового використання Україною системи.

Компанія каже, що фінансування обійдеться у понад 120 мільйонів доларів до кінця року та може коштувати близько 400 мільйонів доларів протягом наступних 12 місяців.

Однак вже через кілька днів засновник Ілон Маск відмовився від своїх слів і заявив, що все ж таки продовжить оплачувати послуги зв'язку.

Також ми детально розповідали, чому Starlink відіграє для України важливу роль у веденні війні.

Нагадаємо, після слів Маска про Україну, у США замислилися про джерела фінансування мільярдера. Також ми писали про те, що Маск назвав збитки від поставок Starlink в Україну.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.