Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Послуга ідентифікації: навіщо прив'язувати номер телефону до паспортних даних

Ідентифікація абонента дає чимало переваг і забезпечує клієнтів мобільних операторів корисними послугами

Фото: Unsplash

Українці можуть прив'язати номер телефону до паспорта

Фото: Unsplash

Київстар, Vodafone та lifecell забезпечують українців можливістю прив’язати номер мобільного телефону до паспортних даних. Це називають ідентифікацією клієнта, що дозволяє захистити абонента від шахраїв і ризику зламу акаунтів. Плюс є багато переваг контракту з оператором зв’язку.

Сайт Pro Гроші розповідає, навіщо потрібна послуга ідентифікації та як прив’язати номер до паспортних даних.

Для чого прив’язувати номер


Контрактна форма обслуговування абонентів передбачає, що номер телефону підв’язаний до паспорта. Як повідомила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку (НКЕК), це не тільки корисно, але й необхідно в деяких випадках.

Переваги для ідентифікованих клієнтів операторів включають:

  • відновлення даних користувача та збереження номера у разі втрати смартфона;
  • можливість перенесення номера в іншу мережу та отримання обмежених послуг зв'язку;
  • конфіденційність абонента;
  • зменшення ризику шахрайства і кіберзлочинності.

Аферисти здатні обманним шляхом перевипускати мобільні номери та блокувати SIM-карти, якщо вони не прив’язані до паспортних даних. Ідентифікованим користувачам потрібно особисто приходити до відділення оператора з документами, аби відновити втрачений номер.

Отже перед зловмисниками стоятиме перешкода: вони не зможуть зламати акаунти в соціальних мережах та отримати доступ до банківських рахунків. Соціальна інженерія, яку використовують шахраї, стане неефективною.

Контракт у Київстарі, Vodafone та lifecell


Для реєстрації номера не обов’язково приходити у відділення компанії. Достатньо мати Дію і застосунок мобільного оператора. Абонентам Київстару треба авторизуватися, обрати новий контрактний тариф, ідентифікувати особу через Дію чи BankID (за допомогою цифрової копії паспорта) і зачекати активації.

Також можна зателефонувати за номером 466 і скористатися послугою "Відкладене контрактне підключення". Потрібні документи дозволяють занести в магазин Київстару в будь-який зручний час.

Клієнти Vodafone прив’язують номер до паспортних даних онлайн через додаток "My Vodafone". Необхідно вибрати послугу "Реєстрація номера", поділитися копією паспорта через Дію і підтвердити реєстрацію.

Персоніфікація в lifecell відбувається через функціонал особистого кабінету на my.lifecell.ua. Інші способи прив’язки до паспорта включають відвідування магазину компанії з оригіналом документу та використання коду *141#1.

До речі, клієнти lifecell можуть економити на місячній платі за тарифні плани, якщо ідентифікують/персоніфікують мобільний номер. Це передбачено для всіх тарифів оператора.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що абоненти Київстару масово поскаржилися на проблеми зі зв’язком. Також ми повідомляли, що мобільних операторів штрафуватимуть за низьку якість зв'язку під час відключень світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.