Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ілон Маск все-таки купив Twitter: як соцмережа зміниться під новим керівництвом

Маск зайшов у штаб-квартиру компанії з раковиною у руках

Колаж: Pro Гроші

Ілон Маск купив соціальну мережу Twitter і готовий змінювати її під особисті вподобання

Колаж: Pro Гроші

Акціонери Twitter та мільярдер Ілон Маск все-таки змогли знайти спільну мову у питанні купівлі/продажу соціальної мережі, про що пліткували ще весною минулого року.

Про це повідомив сам Маск на особистій сторінці Twitter, опублікувавши відповідне відео.

Засновник компанії Tesla відомий своєю ексцентричністю і нестандартним підходом. Навіть інформацію про здійснення покупки соціальної мережі він перетворив на веселий жарт.

В опублікованому відео Ілон Маск заходить до штаб-квартири Twitter з раковиною для миття рук. Опис профілю мільярдера також обновився. Тепер там зазначено: "головний по твітам".

Відомо, що акціонери продали долі в компанії за ціною 54,20 доларів за одиницю акцій. Хоча ще весною поточного року їх оцінювали у 42 долари. Загалом на покупку було витрачено 44 мільярди доларів.

Чому угода могла зірватися

Формально угоду підтвердили ще 25 квітня, коли акціонери погодилися на суму, запропоновану Ілоном. Проте 8 липня американський бізнесмен заявив, що має намір розірвати договір з низки причин. Найвагомішою з них було названо відсутність даних від керівництва компанії стосовно реальної кількості фейкових акаунтів.

Потім почався ряд судових тяжб, оскільки акціонерам не сподобалася вихідка Маска і вони подали до суду. На фоні цього з’явилася заява колишнього керівника служби безпеки Twitter Пейтера Затко, який наголосив на серйозних порушеннях у системі безпеки соціальної мережі.

На думку Маска, це є вагомою причиною відмови здійснення купівлі.

Як може змінитися Twitter відповідно до заяв Маска

Бізнесмен неодноразово розповідав, якою хоче бачити соцмережу під своїм керівництвом. Зокрема, він незадоволений політикою стосовно цензури, і вбачає у цьому причину поступового зменшення популярності Twitter серед користувачів. Він навів приклад, що Truth Social – мережа Дональда Трампа – вже обігнала Twitter за кількістю нових скачувань.

Тож, на думку нового власника, мережа має бути політично нейтральним середовищем та "рівною мірою засмучувати лівих і правих". Що стосується питання цензури, то її Маск планує взагалі скасувати як прояв незаконного втручання у право свободи слова. Як він зауважив, після того, як було здійснено покупку, "спостерігається крайня реакція антитіл у тих, хто боїться свободи слова".

На додаток до цього, мільярдер вбачає необхідність наскрізного шифрування, як Signal, щоб не існувало можливості зламати особисті переписки користувачів і слідкувати за життям людей через їхні внутрішні листування.

Серед не дуже приємних новин – план скорочення штатних працівників. Маск може звільнити до 75% співробітників Twitter, тоді як найближчими місяцями очікується зменшення заробітної плати.

Нарешті, Ілон Маск не проти "зробити Twitterмаксимально веселим!". Що саме передбачає ця ремарка, напевно, скоро зможемо дізнатися.

Раніше сайт Pro Гроші писав про найдивніші товари для обігріву – огляд AliExpress. Також ми повідомляли про найкращі туристичні місця світу, які варто відвідати у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.