Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Starlink в Україні: Маск дав нову обіцянку

Засновник SpaceX Ілон Маск пообіцяв забезпечити Starlink для України у будь-якому випадку

Колаж: Pro Гроші

Starlink є важливим під час ведення війни проти Росії

Колаж: Pro Гроші

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров подякував Ілону Маску за те, що той пообіцяв у будь-якому разі забезпечити Starlink для України.

Про це Федоров написав у своєму Twitter.

Діалог між міністром та засновником SpaceX відбувся у коментарях до новини про те, що ЄС може надати кошти на оплату послуг Starlink в Україні. Це питання обговорили 27 міністрів закордонних справ, які представляють країни Європейського Союзу.

Так, Ілон Маск заявив, що SpaceX продовжить фінансувати Starlink для України, навіть якщо Міністерство оборони США відмовиться це робити.

"Перед усіма розмовами про фінансування ви підтвердили мені, що в будь-якому випадку забезпечите роботу Starlinks в Україні. Для України це було надзвичайно важливо. Ми вам вдячні!" – написав Михайло Федоров.

Скандал зі Starlink в Україні

У середині жовтня стало відомо, що компанія Ілона Маска відмовляється фінансувати служби супутникового зв'язку Starlink в Україні. Так, SpaceX попросив Пентагон взяти на себе відповідальність за фінансування урядового та військового використання Україною системи.

Компанія каже, що фінансування обійдеться у понад 120 мільйонів доларів до кінця року та може коштувати близько 400 мільйонів доларів протягом наступних 12 місяців.

Однак вже через кілька днів засновник Ілон Маск відмовився від своїх слів і заявив, що все ж таки продовжить оплачувати послуги зв'язку.

Також ми детально розповідали, чому Starlink відіграє для України важливу роль у веденні війні.

Книга з історії для Маска

Після того, як Ілон Маск у Twitter запропонував власний план припинення російської агресії проти України, волонтер Сергій Притула і блогер Ігор Лаченков запустили збір коштів на підручник історії України.

На зібрані 2,3 млн гривень Притула пообіцяв купити сам підручник і партію рацій Motorola R7 для ЗСУ. Зрештою Сергій Притула виконав обіцянку та надіслав підручник, однак він, вочевидь, не допоміг.

У Twitter мільярдер написав, що Крим для Росії має критичне значення для національної безпеки країни. Він прогнозує, що якщо Росія постане перед вибором: втратити Крим або застосувати ядерну зброю, вони виберуть останнє.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.