Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Купівля Twitter: чи буде Маск скорочувати працівників

Маск заявив співробітникам Twitter, що не планує скорочувати 75% робочих місць

Колаж: Pro Гроші

Ілон Маск все-таки купив Twitter

Колаж: Pro Гроші

Ілон Маск повідомив співробітникам Twitter Inc., що він не планує скорочувати 75% персоналу, коли він прийме на себе керівництво компанією.

Про це пишеBloomberg з посиланням на слова людей, знайомих з цим питанням.

У зверненні до співробітників офісу компанії в Сан-Франциско, Маск, чия угода щодо Twitter на 44 мільярди доларів має бути закрита в п’ятницю, спростував повідомлену раніше цифру.

Очікується, що мільярдер скоротить персонал у рамках поглинання, що викликає занепокоєння серед працівників.

Раніше в четвер Маск опублікував відео, на якому він заходить в офіси з кухонною мийкою. Він змінив опис свого профілю в Twitter на "Chief Twit".

Купівля Twitter

Ввечері 26 жовтня стало відомо, що акціонери Twitter та мільярдер Ілон Маск все-таки змогли знайти спільну мову у питанні купівлі/продажу соціальної мережі, про що говорили ще весною минулого року.

Відомо, що акціонери продали долі в компанії за ціною 54,20 доларів за одиницю акцій. Хоча ще весною поточного року їх оцінювали у 42 долари. Загалом на покупку було витрачено 44 мільярди доларів.

Формально угоду підтвердили ще 25 квітня, коли акціонери погодилися на суму, запропоновану Ілоном. Проте 8 липня американський бізнесмен заявив, що має намір розірвати договір з низки причин. Найвагомішою з них було названо відсутність даних від керівництва компанії стосовно реальної кількості фейкових акаунтів.

Чому у США замислилися про джерела фінансування мільярдера

Представники Адміністрації президента США Джо Байдена обговорюють, чи мають вони піддати деякі з підприємств Ілона Маска перевірці національної безпеки, зокрема угоду з Twitter та супутникову мережу Starlink SpaceX.

За словами знайомих з ситуацією людей, обговорення поки що на ранній стадії. Представники уряду США та розвідувального співтовариства зважують, які інструменти доступні, щоб дозволити федеральному уряду перевірити підприємства Маска.

За їхніми словами, однією з можливостей є закон, який регулює Комітет з іноземних інвестицій у Сполучених Штатах для перевірки угод і операцій Маска на ризики для національної безпеки.

Одним із елементів угоди з Twitter на 44 млрд доларів, яка може спричинити розгляд CFIUS, є присутність іноземних інвесторів у консорціумі Маска. До групи входять принц Аль-Валід бін Талал із Саудівської Аравії, Binance – криптобіржа, заснована та керована уродженцем Китаю, а також Суверенний фонд добробуту Катару.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.