Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Маск передумав і продовжить постачати Starlink в Україну – на яких умовах

Мільярдер кілька днів тому збирався припинити фінансування поставок терміналів Києву

Колаж: Pro Гроші

Маск заявив, що продовжить постачати Starlink в Україну

Колаж: Pro Гроші

Засновник SpaceX Ілон Маск відмовився від своїх слів про те, що він більше не буде фінансувати служби супутникового зв'язку Starlink в Україні.

Про це він повідомив у Twitter.

На наступний день після своєї заяви про те, що його компанія більше не фінансуватиме обслуговування станцій Starlink в Україні, Маск заявив, що все ж таки продовжить оплачувати послуги зв'язку.

"Чорт із ним… Хоча Starlink досі втрачає гроші, а інші компанії одержують мільярди доларів платників податків, ми просто продовжимо безкоштовно фінансувати уряд України", – написав Маск.

Чому Маск хотів припинити фінансувати Starlink

14 жовтня стало відомо, що компанія Маска SpaceX просить Пентагон взяти на себе відповідальність за фінансування урядового та військового використання Україною системи.

"Ми не в змозі надалі дарувати термінали Україні або фінансувати наявні термінали протягом невизначеного періоду часу", – пише у листі до Пентагону директор з державних продажів SpaceX.

У компанія пояснюють, що фінансування обійдеться у понад 120 мільйонів доларів до кінця року та може коштувати близько 400 мільйонів доларів протягом наступних 12 місяців.

Цю інформацію прокоментував і сам Маск. Він пояснив, що не може "нескінченно фінансувати" цю ініціативу.

"SpaceX не просить відшкодувати раніші витрати, але також не може нескінченно фінансувати систему, що існує, і надсилати ще кілька тисяч терміналів, які використовують дані в 100 разів більше, ніж звичайні домогосподарства. Це нерозумно", – написав Маск у Twitter.

Як відомо, з початку повномасштабного вторгення РФ Україна отримала близько 20 тисяч пристроїв Starlink, які забезпечують доступ до супутникового інтернету. Пристрої адаптували до потреб країни. Зокрема оновили програмне забезпечення для зниження споживання енергії та увімкнули мобільний роумінг.

Раніше ми писали, що Ілон Маск виступив із пропозицією "мирного плану", який передбачає відмову України від Криму та контролю над Луганською та Донецькою областями. Також повідомлялося, що після цих заяв акції його компанії Tesla різко втратили в вартості.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.