Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Якість на вищому рівні? На яких АЗС заправляти авто вигідніше

Найдорожче пальне ми зафіксували лише на одній заправці й там ціна перевищує всі показники

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни на пальне оновлюються майже щодня

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни на пальне оновлюють майже щодня, а тому українці все частіше почали шукати заправки, де сировина найдешевше. Однак люди переживають, що, погнавшись за приємною цінною, вони можуть втратити якість.

В коментарі сайту Pro Гроші аналітик компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко розповів про те, на яких АЗС найвигідніше заправляти авто і яка там якість.

В Україні на час воєнного стану дозволена якість пального Євро5, Євро4 та Євро3. На законодавчому рівні такі зміни відбулися ще весною минулого року. Саме тому, за словами експерта, майже всюди якість пального саме в тих рамках, які дозволяє держава.

Ваш автомобіль точно буде їхати. Ми наразі веземо продукти з Європи й там якість пального Євро5. Однак, на думку одного з операторів, саме звідти іноді в нас може зʼявлятися сировина, яка не відповідає стандартам, – говорить експерт.

Де вигідніше купувати бензин

Наприклад, якщо брати бензин А-95+, то станом на 4 вересня його найвигідніше буде купувати на БРСМ-Нафта, адже там він коштує 49,99 гривні за літр. Після цього йде заправка Luxwen з ціною 52,49 гривні за літр, а далі Укрнафта з цінником 52,90 гривні за літр.

Дорожче за все вам обійдеться дане пальне на заправці SOCAR, де бензин коштує 58,99 гривні за літр.

А бензин А-95 найвигідніше можна взяти в мережі "Авантаж 7" за ціною 48,95 гривні за літр. На другому місці мережа "Маркет", де цінник становить 49,29 гривні за літр, а також Luxwen, де за пальне ви заплатите 50,49 гривні за літр.

Найдорожче за бензин А-95 просить мережа SOCAR, де дана сировина коштує 56,99 гривні за літр.

Яких змін чекати у вересні

Раніше ми вже розповідали про те, що цей місяць принесе українцям знову зміни. За словами експерта Олександра Сіренка, є поки неточні прогнози, що 95 бензин знову здорожчає. Це відбудеться виключно з огляду на динаміку зовнішнього ринку. Тобто, до кінця вересня ціна на дане пальне може зрости на 1 гривню.

А от дизпальне залишиться зі старими цінниками. Даний вид сировини вже досяг свого піка вартості. Та українцям варто розуміти, що дизель можна придбати ще дешевше завдяки знижкам від операторів.

Якщо вас зацікавила ця інформація, то більше нового ви зможете знайти в нашому матеріалі за посиланням.

Чи "вибухнуть" ціни на пальне взимку

У зимовий період великого попиту на сировину українцям не варто очікувати. Адже для генераторів, якими люди скоріш за все будуть користуватися в опалювальний період, потрібно небагато пального. Наприклад, на 5 генераторів ви використаєте пального, як на одну автівку.

Не буде великого попиту й у великих підприємств, де стоять потужні дизельні генератори. Більше про це ви можете почитати в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми повідомляли, що у Криму бракує пального. Також ми писали, скільки коштує заправити авто на АЗС.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.