Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Економія та якість: топ-5 бюджетних авто, які оцінять українці

Здебільшого всі запропоновані варіанти легкі в керуванні та мають достатньо простору для пасажирів

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці надають перевагу різним автомобілям

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Автомобільний ринок популярний навіть під час війни, адже люди продовжують купувати машини. Однак експерти запевняють, що хороший вибір є не лише серед дорогих пропозицій, а тому покупцеві варто придивитися і до бюджетних варіантів.

Про це у коментарі сайту Pro Гроші розповіла керівниця розвитку продуктів вживаних авто AUTO.RIA Ірина Кобернюк.

На які бюджетні авто варто звернути увагу українцям

До бюджетних можна зарахувати легкові автомобілі з роком випуску до 2008-го та з середньою ціною до 5 000 доларів.

Поширеними на українському вторинному ринку є декілька моделей, які можна зарахувати до бюджетних та популярних. Усі ці варіанти автомобілів у бюджеті до 5 000 доларів представлені на AUTO.RIA у кількості понад 1 000 пропозицій кожна:

  • Daewoo Lanos;

  • Volkswagen Golf;

  • Chevrolet Aveo;

  • Skoda Fabia;

  • Opel Astra.

Чому вони хороші та які їхні ціни

Якщо говорити про Daewoo Lanos, а також похідний від нього "Сенс", то ці авто мали великий попит у 2000-х роках. Раніше їх масово продавали за різними умовами кредитування і розтермінуванням до 5-6 років. Це й приваблювало покупців, тож зараз на ринку ще є достатньо "Ланосів" 2000-х років. Середня ціна авто зараз складає близько 2 600 доларів.

У Volkswagen Golf популярним серед найдоступніших варіантів є 4 покоління цієї моделі. Саме до 2006 року випуску. Вона легка в керуванні та має достатньо простору для пасажирів, багажу. При середній ціні на ринку 4 300 доларів США, автівка має витривалі дизельні двигуни, які є досить економними.

Популярність серед таксистів у 2000-х роках Chevrolet Aveo говорить про витривалість та надійність автомобіля. Історія появи цієї моделі на українському ринку схожа на історію Daewoo Lanos. У порівнянні з ним, компактний легковик Chevrolet Aveo потужніший і має більше технологій. Окремі версії навіть оснащувалися автоматичною коробкою передач. Зараз ціна в середньому складає 4 300 доларів США.

Skoda Fabia має прості та перевірені часом бензинові двигуни сімейства MPI, або досить економні дизелі. Середня ціна 4 500 – 5 000 доларів США за версію другого покоління. АКП зустрічаються вкрай рідко, але електропакет, підсилювач керма та маршрутний комп’ютер встановлювалися вже з базової комплектації.

Українці також полюбляють універсал Opel Astra з дизельним мотором. Цей легковик 2000-х років можна купити за суму до 5 000 доларів США. Він має прості й відомі автомеханікам бензинові або дизельні двигуни. За вказану суму пропонуються автівки поколінь "G" або "H" з кузовами седан, хетчбек або універсал.

Які здебільшого бюджетні авто вибирають українці сьогодні

Експертка запевняє, що згідно з даними AUTO.RIA, який щомісяця формує рейтинг найпопулярніших легковиків з пробігом в Україні, варіантами, якими цікавляться українці сьогодні, є Volkswagen Passat до 2005 року випуску, а також Skoda Octavia, Chevrolet Lacetti, Renault Megane та Ford Focus до 2008 року випуску.

Раніше ми писали про топ найдорожчих авто у світі. Також ми повідомляли, які авто скоро з'являться на українських дорогах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.