Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ситуація з пальним стабілізувалася: скільки коштує заправити авто на АЗС

Українці постійно відчувають тиск на свої гаманці через регулярне зростання цін на пальне, але зараз ситуація змінилася

Фото: Pixabay, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні не відбулися зміни у вартості пального

Фото: Pixabay, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні постійно фіксується зростання вартості пального. Проте, станом на 14 серпня, ця тенденція була зупинена. Здебільшого на українських АЗС спостерігаються ціни, які були ще встановлені у п'ятницю 11 серпня.

Про це свідчать дані "Консалтингової групи А-95".

Скільки коштує пальне 14 серпня

На автозаправних станціях у понеділок українці можуть заправити свій транспортний засіб за такими середніми цінами:

  • бензин А-95 преміум – 53,92 грн/л (+0%);
  • бензин А-95 – 51,94 грн/л (+0%);
  • бензин А-92 – 49,05 грн/л (+0%);
  • дизельне пальне – 51,20 грн/л (+0%);
  • автомобільний газ – 23, 62 грн/л (+0%).

Які звички водіїв можуть призвести до втрати пального

Ціни на пальне змінюються миттєво, і це змушує водіїв активно шукати способи економії. Але чи знаєте ви, що деякі звички можуть значно впливати на витрату пального? Ось, декілька прикладів того, що може призвести до "з'їдання" бензину:

  • велика швидкість з відкритими вікнами створює більший опір і збільшує витрату пального. Краще закривати вікна під час їзди;
  • влітку бензин швидко випаровується, тому заправляйтеся в холодний період, щоб зекономити до 5%;
  • забагато пального створює навантаження на двигун і збільшує витрату пального;
  • зайві речі у машині підвищують вагу та витрату пального;
  • часте використання гальм збільшує витрату пального.

Також варто звернути увагу на те, де ви заправляєте автомобіль. Якщо АЗС пропонує неякісне пальне, то це також може стати причиною його втрати.

Що відбуватиметься з цінами на пальне взимку

Аналітик консалтингової компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко розповів в коментарі редакції Pro Гроші, чи підніметься вартість пального взимку. За його висловами, ще рано говорити про ціни та попит на пальне в холодний період. Однак, очевидним є те, що населенню та промисловим споживачам електроенергії варто почати готуватися вже зараз.

Так, минулої зими спочатку, коли люди почали купувати генератори, був попит і на пальне. Всі побігли з каністрами купляти той бензин, аби ним запастися. Але це було один раз. Потім ті каністри лежали у людей досить довго і на заправку ніхто не їздив, – розповідає Олександр Сіренко.

Значного попиту не спостерігається у великих підприємств, де використовуються потужні дизельні генератори. Це споживання на багато вищому рівні, і його вплив відчутний, але завдяки оптовим закупівлям у них немає жодних труднощів.

Отже, на цей момент можна стверджувати, що якщо великого попиту на сировину не буде, то ціни ймовірно залишаться стабільними. Проте варто пам'ятати, що інші чинники також можуть вплинути на вартість пального до настання зимового періоду.

Раніше ми повідомляли, як правильно обрати свій перший автомобіль. Також ми писали, чому АЗС стримають зростання цін на пальне.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.