Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Про це знають не всі: чому восени найкраще купувати всесезонні шини

Працівник шиномонтажу розповів, чому іноді з покупкою варто зачекати до певного періоду

Фото: pexels

Шини треба обирати правильно

Фото: pexels

Водії повинні змінювати шини два рази на рік, залежно від сезону. Однак є ті, хто не хоче постійно "перевзуватись", а тому вони просто купують всесезонні шини, аби не мати проблем надалі. Та не всі водії знають, коли найкраще купувати таку резину.

Про це пише Auto-Swiat.

Працівник шиномонтажу зізнався, що його колеги часто відмовляють клієнтів від встановлення всесезонних шин, оскільки вони неохоче працюють з ними. Вони вважають, що такі шини, придатні для обох сезонів, не будуть оптимальними ні взимку, ні влітку. Насправді ж, майстри втрачають частину заробітку, коли водії вибирають всесезонні шини. Хоча експерт застерігає, що деякі зауваження щодо їхньої низької якості можуть бути обґрунтованими.

Однак за словами експерта, всесезонні шини не усім і завжди підходять. Саме тому, перед тим, як купувати їх, то важливо зважити їхні плюси та мінуси. Найкращий час для купівлі таких шин, за словами експерта, — кінець літа або початок осені.

Майстер зазначив, що всесезонні шини мають менший протектор у порівнянні із зимовими. Якщо їх придбати на початку весни, до зими вони можуть зноситися і стати менш безпечними на снігу. Він також рекомендував не відкладати покупку, оскільки через місяць на шиномонтажах можуть виникнути черги через масову заміну шин.

Як правильно обрати всесезонні шини

Ваш вибір може залежати від декількох ключових факторів, а саме:

  • Якщо у вашому регіоні зимові умови м’які, з рідкими й помірними снігопадами, всесезонні шини можуть бути гарним вибором. А от у регіонах з суворими зимами й частими снігопадами краще використовувати окремо літні та зимові шини.
  • Переконайтеся, що на шині є маркування "M+S" (Mud + Snow) або символ "три гірських піки та сніжинка" (3PMSF), які вказують на придатність до використання в зимових умовах.
  • Якщо ви часто їздите на великі відстані або в складних умовах, обирайте шини з кращими показниками зносостійкості та зчеплення.
  • Читайте відгуки інших водіїв і рейтинги незалежних організацій, щоб дізнатися про досвід використання конкретних моделей шин.
  • Віддавайте перевагу відомим брендам, які мають добру репутацію та сертифікацію.
  • Зверніться до спеціалістів з шиномонтажу або консультантів в магазинах шин для професійної поради.
  • Купуючи шини, звертайте увагу на дату їх виробництва (вказана на боковині). Шини старше 3-5 років можуть втратити свої властивості.
  • Переконайтеся, що обрані шини відповідають розмірам та характеристикам, рекомендованим виробником вашого автомобіля.

Якщо ви все зробите правильно, то всесезонні шини забезпечать безпеку і комфорт вашого водіння в будь-яку пору року.

Сайт Pro Гроші розповідав, для яких машин є обов’язковим техогляд та скільки коштує ця процедура. Раніше ми зібрали низку порад, як заправляти авто, аби потім не довелося витрачати гроші на ремонт.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.