Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Криму бракує пального — в чому причина та що кажуть окупанти

Розбиралися, яка ситуація з пальним склалась на Кримському півострові та що окупаційна "влада" розповідає людям

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Окупанти Криму кажуть про "стабільну ситуацію" з пальним

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В тимчасово окупованому Росією Криму б’ють на сполох через ситуацію з пальним. Зокрема, мережа популярних на півострові автозаправок ТЕС попередила клієнтів про можливий дефіцит бензину.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

Дефіцит пального в Криму: що відомо

За даним журналістів, постійні клієнти мережі АЗС нещодавно отримали SMS-повідомлення про те, що на поточному тижні можливий дефіцит деяких марок бензину, відповідно рекомендується зробити запаси пального.

Видання зазначає, що не на всіх АЗС Сімферополя в останні дні був в наявності бензин АІ-95. Через це власники автомобілів змушені були переходити на АІ-93 та інші марки.

Окупанти кажуть про "стабільну" ситуацію

Також минулого тижня окупанти захопленого українського півострова стверджували, що ситуація з пальним у Криму нібито "стабільна", і "будуть збільшені поставки паливно-мастильних матеріалів, дизеля, бензину АІ-92 і АІ-95".

Тим часом, пальне на АЗС Криму продовжує дорожчати. Наприклад, журналісти зазначають, що ціна на бензин і дизельне паливо в Керчі останнім часом "підвищується практично з кожним днем".

Що відбуватиметься з цінами на пальне взимку

Аналітик консалтингової компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко розповів в коментарі редакції Pro Гроші, чи підніметься вартість пального взимку. За його висловами, ще рано говорити про ціни та попит на пальне в холодний період. Однак, очевидним є те, що населенню та промисловим споживачам електроенергії варто почати готуватися вже зараз.

Так, минулої зими спочатку, коли люди почали купувати генератори, був попит і на пальне. Всі побігли з каністрами купляти той бензин, аби ним запастися. Але це було один раз. Потім ті каністри лежали у людей досить довго і на заправку ніхто не їздив, – розповідає Олександр Сіренко.

Значного попиту не спостерігається у великих підприємств, де використовуються потужні дизельні генератори. Це споживання на багато вищому рівні, і його вплив відчутний, але завдяки оптовим закупівлям у них немає жодних труднощів.

Отже, на цей момент можна стверджувати, що якщо великого попиту на сировину не буде, то ціни ймовірно залишаться стабільними. Проте варто пам'ятати, що інші чинники також можуть вплинути на вартість пального до настання зимового періоду.

Раніше ми повідомляли, як правильно обрати свій перший автомобіль. Також ми писали, чому АЗС стримають зростання цін на пальне.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.