Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

CarPlay стає зручнішим: які нові функції з'явилися разом з iOS 18

Якщо ви оновилися до iOS 18 на своєму iPhone, то вам стануть доступними одразу більшість нових функцій CarPlay

Фото: Unsplash

CarPlay також отримав нові функції з iOS 18

Фото: Unsplash

16 вересня Apple випустила iOS 18, свою найновішу версію операційної системи. Налаштовуваний домашній екран, оновлений центр керування та покращений обмін повідомленнями на смартфоні є одними з найбільших оновлень. Попри це, водії також можуть отримати задоволення від багатьох чудових функцій, які Apple CarPlay отримала від нової версії iOS.

Про найголовніші оновлення CarPlay розповіло видання Motor1.

Apple Intelligence


Нове програмне забезпечення штучного інтелекту, яке незабаром з’явиться на iPhone, називається Apple Intelligence (або AI). У поточному оновленні iOS 18 він ще не доступний, але має з’явитися в наступному оновленні 18.1. На початку він буде сумісний лише з деякими країнами, включаючи США, але з новим оновленням ви зможете використовувати його на дисплеї CarPlay.

Карти Apple


З'явилися деякі тонкощі в загальному дизайні програми. Деякі піктограми змістилися, і є легке світіння, що зробило їх більш виразними на екрані.

Оновлення Apple Maps.
Оновлення Apple Maps.
Фото: Motor1

Завдяки незначному редизайну інтерфейсу навіть маркери розташування стали трохи чіткішими.

Кольорові фільтри


У найновішій версії CarPlay є можливість додавати кольорові фільтри на екран автомобіля, як це робить ваш смартфон. Це означає, що ви можете відтінити весь дисплей одним кольоровим фільтром або сірими відтінками, щоб допомогти людям із вадами зору.

Кольорові фільтри.
Кольорові фільтри.
Фото: Motor1

Для кращої видимості можна включити "Жирний текст".

Покращене голосове керування Siri


Одна з найважливіших змін – Siri. Зараз система голосового керування спеціально розроблена для сценаріїв водіння, заявила Apple.

Коли Siri активна, замість невеликого кола біля основи екрана вся рамка екрана світиться та пульсує, що повідомляє вам, що Siri слухає. На жаль, нова анімація не буде доступна одразу в iOS 18. Функція стане доступною у наступному оновленні iOS 18.1.

Кнопка "Домашня сторінка"


Невелике, але важливе оновлення: Apple додала новий значок "Домашня сторінка" в Apple CarPlay з iOS 18.

Новий зовнішній вигляд кнопки "Домашня сторінка".
Новий зовнішній вигляд кнопки "Домашня сторінка".
Фото: Motor1

Тепер є один прямокутник, який повертає вас до головного екрану CarPlay замість трьох тонких прямокутників, покладених один на одного, і одного великого зліва. Круглий дизайн – це приємний кивок на оригінальну кнопку "Додому" iPhone. Утримуючи його, Siri також активується.

Фотографії контактів для обміну повідомленнями


Apple прагне зробити обмін текстовими повідомленнями в автомобілях простішим. Нарешті компанія додала фотографії контактів поруч з іменами в додатку для обміну повідомленнями та у вікна на екрані, щоб допомогти з цим.

Відображення фотографій контактів.
Відображення фотографій контактів.
Фото: Motor1

Як і раніше, Siri читатиме текстові повідомлення вголос і може писати їх за допомогою голосових команд, але тепер швидкий погляд на екран показує фотографію особи.

Пошук втрачених пристроїв


Тепер ви зможете відстежувати Apple Watch або AirPods, пов’язані з обліковим записом "Find My", через CarPlay.

Пошук пристроїв, прив'язаних до "Find My".
Пошук пристроїв, прив'язаних до "Find My".
Фото: Motor1

Siri повідомить вам, де знаходиться пристрій, просто попросивши "Ping my AirPods". Хоча це очевидно не нова функція Apple, це перший випадок, коли це можливо за допомогою інтерфейсу CarPlay.

Тихий режим


Оновлений CarPlay пропонує новий "Беззвучний режим", який можна використовувати, якщо у вас встановлено гучний дзвінок на телефоні, але не хочете, щоб всі в автомобілі слухали його.

Можливість вибрати режим "Без звуку".
Можливість вибрати режим "Без звуку".
Фото: Motor1

Виберіть "Без звуку" в меню "Налаштування". Це дозволить системі відповідати налаштуванням телефону або повністю вмикати та вимикати звуки дзвінка.

Сповіщення про розпізнавання звуку (18.1, можливо)


Apple CarPlay повідомить вам, якщо автомобіль позаду вас сигналить або чутно сирени швидкої допомоги здалеку. Ви зможете активувати функцію "Розпізнавання звуку", перейшовши до меню "Налаштування" та "Спеціальні можливості".

Вона надає вам можливість вибрати звуковий сигнал автомобіля, сирену або обидва варіанти. Після активації на екрані з’явиться сповіщення про зовнішні звуки, призначені для допомоги водіям із проблемами зі слухом, а також сповіщення про наближення сирен. Функція очікується в оновленні iOS 18.1.

Шпалери


Попри те, що раніше Apple CarPlay ніяк не можна було налаштувати, з iOS 18 Apple надає вам доступ до кількох нових шпалер.

Можливість вибрати шпалери на головному екрані CarPlay.
Можливість вибрати шпалери на головному екрані CarPlay.
Фото: Motor1

Натисніть піктограму "Налаштування", а потім знайдіть "Шпалери". Тут ви зможете вибрати з чотирьох нових візерунків і кольорів для шпалер. Для покращення видимості перехід зі світлого на темний навіть змінить градієнти.

Коли iOS 18.1 стане доступним протягом наступних місяців, Apple повинна випустити додаткові оновлення для CarPlay.

Раніше ми розповідали про те, чому попередні замовлення iPhone 16 слабші за торішні. Також ми писали про те, скільки коштують нові iPhone 16 в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.