Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Пальне повертає довоєнні показники? Скільки коштуватиме бензин в листопаді

За словами експерта, на внутрішньому ринку у жовтні для нашого покупця було досить багато пропозицій

Фото: УНІАН

Вартість пального набирає обертів

Фото: УНІАН

Чимала кількість факторів ледь не щодня впливають на ціноутворення пального. Саме тому сировина продовжує оновлювати свою вартість та дивувати водіїв.

Про те, чого очікувати від ринку пального в листопаді, розповів сайту Pro Гроші аналітик компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко.

На зовнішньому ринку на початку жовтня ціни на нафту почали падати. Однак через війну в Ізраїлі вартість сировини полізла вгору. Саме тому той продукт, який ми отримали цього місяця, коштував дещо дорожче.

Однак на внутрішньому ринку у жовтні для покупця було дуже багато пропозицій. І саме через цей фактор в Україні бензин почав коштувати дешевше.

У останні 5 днів жовтня ми бачили в Україні знову спад цін від 20 копійок до гривні. Сподіваємось, що це будуть непоодинокі акції лише деяких заправок. Адже тоді у листопаді треба буде очікувати стабілізацію цін, а можливо навіть і певне здешевлення на 2 гривні, – говорить експерт.

За словами Олександра Сіренка, наразі прозір між оптовою та роздрібною ціною досить великий. Саме тому варто очікувати, що заправки й надалі будуть опускати вартість, аби у такий спосіб заманювати до себе покупців.

Чого чекати від газу

Однак по скрапленому газу ситуація інша. Є кілька факторів, через які зросла ціна на оптовому ринку, яка своєю чергою підіймає вартість і на роздрібному ринку:

  • зміни при розмитненні. Частіше митники почали вимагати документи. Все для того, аби російська сировина не потрапила на наш ринок;

  • збільшення черг при проходженні продукту;

  • ринок "працює з коліс". Саме тому сировина сильно реагує на будь-які зміни на ринку.

30 гривень за літр – це психологічна планка, яку заправки точно не перетнуть, аби не нагадувати водіям про паливну кризу весни 2022 року. Тим паче, що у заправок наразі точно є можливість зберегти ціни на газ в поточному діапазоні, – говорить експерт.

Чи "вибухнуть" ціни на пальне взимку

Раніше у коментарі сайту Pro Гроші Олександр Сіренко вже розповідав, що наразі поки досить рано говорити про ціни та попит на пальне взимку. Однак те, що до зими потрібно вже готуватися – факт.

В цей період великого попиту на сировину не буде. Адже для генераторів, якими люди скоріш за все будуть користуватися в опалювальний період, потрібно небагато пального. Наприклад, на 5 генераторів ви використаєте пального, як на одну автівку.

Якщо вас зацікавила дана тема, то більше читайте за посиланням.

Раніше ми вже писали, хто має пройти техогляд до кінця року, щоб не отримати штраф. Також ми пояснювали, як сплатити штраф за порушення ПДР в Україні онлайн.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.