Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Які автомобілі українці найчастіше купували у вересні: топ-5 брендів

Попит на машини в Україні, у порівняні з минулим місяцем, помітно зріс

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Стали відомі лідери продажів серед авто в Україні

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

У вересні на ринку нових легкових авто в Україні було зареєстровано 3,4 тисяч продажів. Відносно попереднього місяця продажі зросли на 16%, однак у порівнянні з вереснем 2021 року – скоротились у 2,8 раза.

Про це повідомляє Укравтопром.

Які бренди найпопулярніші серед українців

Найчастіше у вересні купували автомобілі Toyota. За місяць було зареєстровано 673 нових авто цієї японської марки. Водночас, у порівнянні з серпнем поточного року, попит на нові Toyota зменшився на 10%, а відносно вересня 2021 року майже у 2,3 раза.

На другому місці за популярністю марка Škoda – 312 автомобілів, що на 94% більше серпневого показника марки та на 20% менше, ніж у вересні минулого року.

На третьому місці Hyundai – 265 реєстрацій. Порівняно з серпнем, показник продажів зріс на 54%. Однак він все одно на 38% менший, ніж у вересні 2021 року.

Черверте місце у Mitsubishi – 261 шт. (+123% до серпня 22р., -41% до вересня 2021 року).

І замикає п'ятірку BMW – 250 шт. (+27% до серпня 22р., -1% до вересня 2021 року).

Титул бестселера вересня дістався автомобілю Toyota RAV-4. Цей кросовер впродовж місяця вибрали 305 покупців.

Всього з січня по вересень 2022 року українці придбали і поставили на облік 27,8 тисяч нових легкових, що на 63% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Що буде з цінами на пальне в Україні

Як раніше повідомлялося, в Міністерстві економіки не очікують підвищення вартості пального. Розмір акцизу нині складає 3,5-4 грн за літр. Але саме на таку ціну зараз мають впасти ціни на пальне в Україні. Зниження його вартості – це загальносвітова тенденція, яка пов'язана з подешевшанням нафти.

Проте певна стабілізація на ринку призвела до того, що продавати пальне почали "бодяжники". Інститут споживчих експертиз провів дослідження якості А-95 бензину в Україні і перевірив великі мережі АЗС, а також кілька бочок в Дніпрі та Києві. Читайте, що сталося з якістю бензину і де заправлятися небезпечно.

Раніше ми писали, що в Україні хочуть скоротити строк дії водійських посвідчень. Також ми розповідали про ТОП-10 мінівенів, які найчастіше купували цього року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.