Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Повернення акцизів на пальне: що буде з цінами на бензин

У Мінекономіки розповіли, що буде з цінами на пальне в Україні

Фото: УНІАН, Unsplash; Колаж: Pro Гроші

Чи зростуть ціни на пальне

Фото: УНІАН, Unsplash; Колаж: Pro Гроші

Мінекономіки не очікує найближчим часом підвищення цін на пальне після того, як парламент частково повернув акциз.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів перший заступник Міністра економіки України Денис Кудін.

"На нашу думку, час для часткового повернення акцизів обрано вдало. Оскільки на українському паливному ринку позначилася тенденція до зниження ціни. Відповідно, ми розраховуємо, що паливні мережі зможуть включити податок до існуючої ціни без її збільшення. Збільшення цін на нафтопродукти в найближчий перспективі ми не очікуємо", – заявив Деніс Кудін.

За його словами, розмір акцизу складає 3,5-4 грн за літр. Але саме на таку ціну зараз мають впасти ціни на пальне в Україні. Зниження вартості пального – це загальносвітова тенденція, яка пов’язана з подешевшанням нафти.

У Мінекономіки наголосили, що ціна на нафту на світових ринках пішла вниз: три місяці назад вона становила 120 доларів за барель, а зараз – на рівні 88 доларів за барель.

"На тлі заяв Саудівської Аравії про збільшення видобутку, світові ціни пішли вниз. Цей фактор і дає нам можливість отримати потенційне зниження собівартості виробництва пального. Є ще один фактор – це національна валюта, яка після оновлення фіксованого курсу на початку літа, залишається на нинішньому рівні. При збереженні фіксованого курсу ми не очікуємо цінових коливань", – зазначив Кудін.

Також він підкреслив, що дефіциту пального найближчим часом на роздрібному ринку не очікується.

Нагадаємо, 21 вересня Верховна Рада частково повернула акцизи на бензин, дизпаливо та скраплений газ, а також підтримала спрямування одержаних від них коштів на ремонт та утримання доріг.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.