Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні хочуть скоротити строк дії водійських посвідчень

Встановлення строку дії посвідчень водія буде залежати від категорій транспортних засобів

Колаж: Pro Гроші

Права будуть відповідати європейським вимогам

Колаж: Pro Гроші

В Україні хочуть скоротити строк дії водійських посвідчень. Пропонують встановити, щоб документ був дійсний від 5 до 10 років в залежності від категорії транспортного засобу, а не 30, як наразі.

Про це пише Аuto.24.

Кабінет Міністрів схвалив законопроєкт "Про внесення змін до Закону України "Про дорожній рух" щодо імплементації законодавства".

За словами представника Верховної Ради у Кабінеті Міністрів Тараса Мельничука, законопроєктом пропонується запровадити єдине типове посвідчення водія. Воно буде відповідати європейським вимогам.

Встановлення строку дії посвідчень водія буде залежати від категорій транспортних засобів. Також передбачається, що буде визначення основних вимог для того, щоб допустити осіб до керування транспортними засобами.

Які знання врятують кожного водія-початківця

Раніше ми розповідали, що знання ПДР і правил водіння може не вистачити для того, аби бути вправним водієм і впевнено почуватися на дорозі. Тому є п'ять універсальних порад для початківців.

Одна з них – перед тим, як сідати в авто, потрібно вивчити його і зрозуміти, як він працює. Кожна машина схожа за принципом роботи, але відмінності є, і їх краще зрозуміти ще до того, як щось трапиться посеред дороги через їх незнання.

Читайте детальніше у нашому матеріалі про те, які ще важливі поради є для початківців.

Ми писали і про те, що сталося з якістю бензину на різних АЗС після завершення кризи пального і як зросли ціни на бензин і дизпаливо після повернення акцизів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.