Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Світові лідери: ТОП-10 мінівенів, які найчастіше купували цього року

Очолює рейтинг китайський електрокар, який піднявся з другої позиції за останні півроку

Фото: Pexels, Wikipedia. Колаж: Pro Гроші

Названі 10 найпопулярніших мінівенів

Фото: Pexels, Wikipedia. Колаж: Pro Гроші

За підсумком першої половини 2022 року абсолютним лідером продажів серед мінівенів у всьому світі став китайський електрокар BYD Song. Його придбали понад 162,6 тис. разів. В результаті, ця модель піднялася з другого на перше місце зайнявши 8% ринку.

Про це повідомляє Focus2Move.

На другому місці – Maruti Ertiga (піднявшись на 8 позицій) з 69 тис. продажів (частка 3,4%). Далі –Toyota Sienna, яка також піднялася на 8 позицій, з 69 тисячами проданих одиниць (частка ринку 3,4%).

Toyota Roomy піднялася на 2 позиції, опинившись на 4 місці з 66 тис. одиниць. Далі йдуть Chrysler Pacifica з 63 тис. одиниць (частка 3,1%), Maruti EECO з 61 тис. одиниць, і Nissan Note з продажем понад 60 тис. машин.

На восьмому місці Kia Carnival з 55 тис. продажів. За ним йде Buick GL8 (впав на 6 позицій) з 54 тис. проданих машин. Замикає десятку Honda Odyssey з 50 тис. одиниць.

Таким чином, ТОП-10 моделей мінівенів має наступний вигляд:

  • BYD Song – 162 тис. шт.;
  • Maruti Ertiga – 69 тис. шт.;
  • Toyota Sienna – майже 69 тис. шт.;
  • Toyota Roomy – 66 тис. шт.;
  • Chrysler Pacifica – 63 тис. шт.;
  • Maruti EECO – 61 тис.шт.;
  • Nissan Note – 60 тис.шт.;
  • Kia Carnival – 55 тис.шт.;
  • Buick GL8 – 54 тис. шт.;
  • Honda Odyssey – 50 тис. шт.

Як змінились вподобання українців щодо авто

В Україні попит на автомобілі з традиційними двигунами скорочується, натомість частка авто з гібридними та електродвигунами зростає.

Так, за вісім місяців 2022 року в Україні було реалізовано 24,4 тис. нових легкових. Більшість з цих автомобілів (57%) обладнані бензиновими двигунами.

Однак порівняно з аналогічним періодом 2021 року частка бензинових авто в структурі ринка зменшилась на 5 відсоткових пунктів. Також зменшились частки дизельних авто (-1вп), зараз у продажах вони займають 24%, та машин з ГБО, які охопили лише 1% ринку (-1вп).

Водночас збільшився відсоток гібридних авто з 10% до 14%, а електромобілів з 1% до 4%.

Раніше ми писали, що компанія Toyota Motor призупинить випуск автомобіля, який є одним з найпопулярніших в Україні. Також сайт Pro Гроші розповідав про ТОП-5 переваг електрокарів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.