Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні хочуть скасувати деякі податки на час війни — кого торкнуться зміни

Розповідаємо, що може відбутися для деяких українців найближчим часом та кого торкнуться зміни

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Деяких українців хочуть звільнити від сплати ввізного мита, акцизів та ПДВ при ввезенні авто

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні хочуть дозволити деяким громадянам імпортувати автомобілі з-за кордону та не сплачувати податки. Правило планують запровадити до кінця дії воєнного стану.

Відповідні зміни запропоновані у законопроєктах №№ 9639 та 9640.

Відомо, що скасувати ввізне мито, ПДВ та акцизний податок, пропонують для військовослужбовців, ветеранів та осіб з інвалідністю через війну.

Якщо парламент підтримає запропоновані ініціативи, то громадяни зможуть без перешкод ввозити до України легкові автомобілі, кузови до них, причепи та напівпричепи. Такі умови діятимуть під час воєнного стану, а також ще пів року після того, як його скасують.

Крім того, завозити автівки в Україну дозволять іншим особам за дорученням.Також ці автомобілі можна передавати в користування членам сім'ї військового або ветерана.

"Нульове" розмитнення автомобілів

Наразі у Верховній Раді перебуває відповідний законопроєкт, який дозволить громадянам, чий автомобільний транспорт був викрадений, пошкоджений або ж знищений окупаційними військами РФ, розмитнювати автомобілі за пільговими тарифами.

Водночас ще раніше з'явилася інформація, що "нульове" розмитнення хочуть поширити на військовослужбовців.

У кого можуть забрати машину на потреби ЗСУ

Конфіскацію автівок з автопарку підприємств може ініціювати місцева влада.Також машину можуть забрати у водіїв, які в стані алкогольного сп'яніння спричинили аварії або створили небезпечні ситуації.

Як відбувається процес конфіскації автомобіля

Конфіскація автомобілів здійснюється через Тимчасову комісію. У громадян є нагода особисто вибрати транспортний засіб, який віддадуть на потреби армії. Передача складається з таких етапів:

  • Спершу автомобіль відправляють на технічний огляд, а власник має заявити про готовність передати його на потреби армії.
  • Визначають остаточну вартість транспортного засобу.
  • Проводиться незалежна оцінка вартості автомобіля.

Після цього у власника буде ще 30 днів для того, аби після мобілізації подати заявку з вимогою повернути свій автомобіль.

Раніше ми писали, як в Україні зміниться торгівля вживаними автомобілями. Також ми розповідали, що в Україні змінились правила отримання водійських прав.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.