Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні повернуть "нульове розмитнення": хто і коли зможе скористатися

Представники Верховної Ради роздумують над поверненням нульового розмитнення для громадян України

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні повернуть "нульове розмитнення" для окремих категорій громадян

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В 2022 році українці мали можливість розмитнити автомобілі за пільговими тарифами, які невдовзі було скасовано. Натомість, обов'язковий податок на імпорт автотранспорту було відновлено. Тепер, депутати Верховної Ради роздумують над поверненням "нульового розмитнення" для деяких категорій громадян.

Для кого можуть встановити "нульове розмитнення"?

Згідно із законопроектом №9209, який зараз розглядається депутатами Верховної Ради стає відомо, що під категорію громадян, які можуть в майбутньому скористатись "нульовим розмитненням" потраплять ті українці, які сильно постраждали через дії агресора.

Зокрема, особливу увагу будуть приділяти громадянам, чий автомобільний транспорт був викрадений, пошкоджений або ж знищений окупаційними військами Російської Федерації. Постраждалі, внаслідок бойових дій зможуть розмитнити автомобіль за пільговими тарифами, як це було у 2022 році. Про розширення категорій громадян поки що інформації немає.

В свою чергу, автори законопроекту зазначають, що повернення пільгових умов для розмитнення транспортних засобів буде знаком підтримки для українців, які постраждали від дій армії Російської Федерації.

Пільгове розмитнення для військовослужбовців

Відзначимо, що раніше в Верховній Раді України було зареєстровано законопроект №9058, згідно з яким громадяни також могли скористатись "нульовим розмитненням". Проте, воно діяло не для всіх, а лише для військовослужбовців.

Таким чином, пільгами на розмитнення транспортних засобів могли скористатись лише діючі військовослужбовці, які брали безпосередню участь в бойових діях та заходах з національної безпеки.

Представник Верховної Ради України, народний депутат Павло Бакунець зазначив, що завдяки цьому законопроекту військовослужбовці можуть використовувати автомобілі для власних потреба, а саме для повернення додому, зміни місця дислокації чи виконання бойових завдань. Крім того, якщо стороння особа за довіреністю від військових буде ввозити автівку із закордону, то в такому випадку вона теж потрапить під нульове розмитнення.

Відзначимо, що ми також писали про нові правила парковки. Також ми повідомляли про нові правила отримання водійських прав.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.