Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні знову змінили правила отримання водійських посвідчень – що треба знати

Для українців до кінця воєнного стану спростили правила отримання права на водіння деяким транспортом

Фото: УНІАН, МВС. Колаж: Pro Гроші

Водійські посвідчення будуть видавати по-новому

Фото: УНІАН, МВС. Колаж: Pro Гроші

В Україні спростили деякі правила отримання водійських посвідчень. Нововведення будуть діяти щонайменше до завершення воєнного стану та ще протягом 6 місяців після цього.

Про таке повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

Він поінформував, що уряд вніс зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами. Нововведення передбачає, що право на керування спеціалізованим санітарним транспортним засобом може бути надано громадянам, які протягом останнього року працюють водіями транспортних засобів відповідної категорії.

Крім того, уряд вніс зміни до постанови №184, яка стосується допуску водіїв до керування транспортними засобами. Відповідно до змін, у період воєнного стану та протягом 6 місяців з дня його припинення водії бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги мають право на керування транспортними засобами, обладнаними спеціальними звуковими і світловими сигналами або призначеними для перевезення небезпечних вантажів. Дозвіл на це будуть надавати після проходження спеціальної підготовки і стажування протягом одного місяця.

Які нові правила складання водійських іспитів запрцювали у серпні

Ми вже писали про те, що українцям дозволили необмежену кількість разів проходити тестування для отримання водійського посвідчення.

Тобто тепер більше не діятимуть обмеження на спроби скласти іспит. При чому це стосується як теоретичної, так і практичної частини.

Українці матимуть один рік після завершення навчання в автошколі та отримання свідоцтва про теоретичну підготовку, щоб скласти тестування. Також майбутні водії матимуть два роки з дня видачі свідоцтва про закінчення практичної підготовки, протягом яких можуть необмежену кількість разів складати практичний іспит. Та для практичного іспиту все ж діятиме одне правило – інтервал між спробами не може бути меншим ніж 10 календарних днів.

Після успішної здачі теоретичного іспиту результат діятиме один рік. Протягом цього часу потрібно буде здати практичний іспит та отримати водійське посвідчення.

Раніше ми розповідали про те, яка нова послуга в Дії з'явилася для водіїв. Також ми пояснювали, чи потрібна довідка з ТЦК для купівлі та продажу авто.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.