Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Tesla пропонує штрафувати водіїв на 50 тисяч доларів — чим провинилися автовласники

Власники деяких автомобілів від Tesla можуть нарватися на неприємності, якщо порушать лише одну із вимог

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Покупці нових автомобілів Cybertuck не можуть перепродати свою автівку

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Власники нових автівок Cybertuck від Tesla заборонять перепродавати транспортний засіб, якщо тільки компанія не надасть власнику письмовий дозвіл на це. Заборона діятиме впродовж першого року після покупки.

Про це повідомляє видання Engadget.

Зазначається, що відповідна умова з'явилася в угоді про купівлю-продаж Tesla. У документі також йдеться про те, що компанія залишає за собою право звернутися до суду або вимагати компенсацію в розмірі 50 тисяч доларів від покупців, які продадуть автівку без згоди компанії.

У порушників також хочуть відібрати можливість купувати автомобілі від Tesla в майбутньому. Однак, компанія може зробити виняток і дозволити покупцям продати свій автомобіль, якщо вони отримають письмову згоду.

Тоді Tesla зможе викупити автомобіль за зниженою ціною або дозволити власнику продати його іншому покупцеві. На відповідні обмеження в компанії зважилися задля того, аби позбавити перекупників можливості збагачуватися на неправомірних продажах рідкісних транспортних засобів.

Скільки коштують автомобілі Tesla

На початку 2023 року прайс на базову модель Tesla Model 3 знизився зі 41 990 доларів до 39 990 доларів, а ціна Model Y зменшилась на 3 тисячі — до 46 990.

Так, у США навесні ціни були наступними:

  • Model 3: 39,990 доларів;
  • Model 3 Performance: 52,990 доларів;
  • Model Y: 46,990 доларів;
  • Model Y Long Range: 49,990 доларів;
  • Model Y Performance: 53,990 доларів;
  • Model X: 94,990 доларів;
  • Model X Plaid: 104,990 доларів;
  • Model S: 84,990 доларів;
  • Model S Plaid: 104,990 доларів.

Які автівки найчастіше купують автомобілі

У 2023 році український автопарк збільшився на 165,2 тисячі легковиків, серед яких 77% вживаних та 23% нових відповідно. Що стосується останньої категорії автомобілів, то наші громадяни віддавали перевагу автівкам з Японії.

Так, найчастіше майбутні автовласники купували Toyota RAV-4, а загалом автомобілів японського виробництва було придбано 8,5 тисячі одиниць.

Також подобаються громадянам автівки з Німеччини, яких придбали цього року понад тисяч. Серед цих автомобілів більшість обрали Volkswagen Touareg.

Замикають трійку лідерів машини китайського виробництва. Цих автомобілів було придбано 4,5 тис., а популярністю користувався саме Volkswagen ID.4.

Раніше ми розповідали, скільки коштує бензин в Україні 13 листопада. Також ми писали, як водіям можна економити на пальному взимку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.