Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Обвал цін на Tesla? За скільки можна придбати популярний електромобіль

Щоб підтримати попит, на цьому тижні компанія Ілона Маска вкотре знизила ціни на свою продукцію

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціна кожної моделі за одну ніч знизилася на 3000 доларів

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

У США у вівторок, 18 квітня, набули чинності нові правила щодо федерального податкового кредиту на електромобілі.

Про це повідомляє Electrek.

Згідно з ними, американські покупці Model 3 не можуть претендувати на максимальну держпідтримку, оскільки акумулятор автомобіля має китайське походження.

Якому автотранспорту надано перевагу

Нові правила надають пріоритет автівкам, які виготовляються в Північній Америці з використанням компонентів акумулятора також із Північної Америки чи певних торгових партнерів.

Це означає, що покупець Tesla Model 3 замість максимальної суми в $7500 отримає субсидію у розмірі $3750.

Таким чином, щоб підтримати попит, на цьому тижні компанія Ілона Маска вкотре знизила ціни на свою продукцію.

Як змінилась вартість автівок

Прайс на базову моделі Tesla Model 3 впав з $41 990 до $39 990, а ціна Model Y зменшилась на $3 тис., до $46 990.

Які актуальні ціни в США на моделі Tesla

  • Model 3: $39,990;
  • Model 3 Performance: $52,990;
  • Model Y: $46,990;
  • Model Y Long Range: $49,990;
  • Model Y Performance: $53,990;
  • Model X: $94,990;
  • Model X Plaid: $104,990;
  • Model S: $84,990;
  • Model S Plaid: $104,990.

Як змінилися доходи Tesla

Раніше ми розповідали, що компанія, яка колись була одним із найбільших невдах автомобільної промисловості, за 2022 рік значно випередила більшість основних конкурентів у прибутку на один автомобіль.

У III кварталі минулого року Tesla заробила $15 653 валового прибутку на автомобіль. Це удвічі більше, ніж у Volkswagen AG, у чотири рази більше, ніж у Toyota Motor Corp, та вп’ятеро перевищує показник Ford Motor. Co.

Компанія інвестувала значні кошти в нову технологію виробництва, і саме це є підґрунтям переваг у собівартості продукції компанії.

Дефіцит напівпровідників та інших матеріалів стримував виробництво в автомобільній промисловості. Це дозволило компаніям у всій галузі зосередитися на високорентабельних моделях та отримувати значні прибутки, навіть якщо обсяги продажів знизилися.

"Рішення Tesla змінити курс і витратити свою перевагу у собівартості виробництва на зниження цін тепер кидає виклик стратегіям збільшення прибутку над обсягами, які відомі автовиробники, такі як GM, дотримувалися після фінансової кризи 2008 року та подвоїли під час пандемії", – зазначають аналітики.

Щоб контролювати витрати на виробництво, Tesla інвестувала значні кошти в нову технологію виробництва — наприклад, використання великих відливків для заміни дрібних металевих деталей. Tesla перенесла виробництво акумуляторів та інших частин ланцюга постачання у власне підприємство, а також стандартизувала конструкції автомобілів, щоб покращити економію шляхом масштабу.

Що буде з ринком електромобілів в майбутньому

Експерти зазначають, що незабаром світовий ринок електромобілів може мати більше виробничих потужностей, ніж попит.

Аналітики прогнозують, що до 2026 року попит на електромобілі в Північній Америці може досягти рівня майже 2,8 мільйона автомобілів на рік. Але північноамериканські заводи електромобілів зможуть збирати понад 4,5 мільйона автомобілів. Це призведе до того, що загальне використання потужностей становитиме трохи менше 60%.

Раніше сайт Pro Гроші писав, для кого пропонують зберегти безплатне розмитнення авто через війну. Також ми повідомляли, які автомобілі найбільше розчарували водіїв у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.