Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як економити бензин взимку – 5 перевірених способів

Зазначається, що постійне прискорення та гальмування автомобіля може споживати більше палива

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Як під час холодів зменьшити споживання палива

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни на пальне в Україні залишаються нестабільними. Очікується, що до кінця року бензин продовжить зростати у ціні. Саме тому більшість власників авто шукають засоби заощадити власні кошти. Використовуючи всього декілька способів, українці зможуть взимку добре зекономити на бензині. Один з "лайфхаків" – це утримання стабільної швидкості.

Детальніше про це розповідає OBOZREVATEL.

Як саме можна зберегти гроші

Зазначається, що існує кілька варіантів зменшення споживання бензину під час водіння в холодну пору року.

Наприклад, ефективне використання обігрівача. Переконайтеся, що обігрівач працює ефективно, але не перегріває автомобіль. Використовуйте його тільки тоді, коли це дійсно необхідно.

Також перевіряйте тиск у шинах. Наголошується, що недостатній тиск у шинах може призвести до збільшеного опору та споживання бензину. Перевіряти тиск у шинах потрібно регулярно.

Запускайте двигун за 30 секунд до початку руху. Це дозволить мотору нагрітися і працювати більш ефективно під час початкового руху.

Використовуйте легкі моторні оливи. Легкі моторні оливи можуть полегшити роботу двигуна взимку та зменшити споживання палива.

Як ще можна зекономити водіям в Україні

Зазначається, що у власників бензинових і дизельних двигунів є можливість значно заощадити на заправках, якщо дотримуватися одного простого правила.

Наголошується, що водії спалюють більше пального, коли перевозять зайву вагу у своїх автівках. Тож від такої практики варто відмовитися.

Зайва вага може спричинити опір під час руху, тому пального може вистачати на менш короткий термін часу.

Варто додати, що деякі водії часто возять із собою у багажнику зовсім не потрібні речі. Іноді вони можуть лежати без діла навіть на пасажирських сидіннях або в просторі для ніг.

А коли автомобіль перевантажений, то спалює більше пального, ніж зазвичай.

Чи варто переходити з бензину на газ заради економії

Ми вже писали раніше, що подібне рішення може мати негативні наслідки.

Наприклад, наразі встановлення ГБО разом з відповідною документацією може коштувати близько 20 тисяч гривень. При розгляді вартості газу у 25 гривень за літр та підвищеній витраті цього палива, на окупність переобладнання може піти щонайменше пів року.

Також перехід на пропан-бутан може призвести до падіння потужності автомобіля приблизно на 10-15%, що буде відчутним для автомобілів з двигунами потужністю 100 к.с.

Зазначається, що використання рідкого нафтового газу може значно скоротити термін служби клапанів та головки блоку циліндрів.

Більшість газових заправок в нашій країні розташовані в промислових зонах, далеко від густонаселених районів. На таких АЗС також не завжди є можливість отримати якісний сервіс.

Варто ще додати, що в Україні спостерігаються випадки продажу низькоякісного газу на автозаправках, часто з порушеннями технологічних стандартів виробництва.

Раніше ми вже писали, який насправді термін придатності у бензину. Також ми розповідали про топ-5 бюджетних авто, які можуть сподобатися українцям.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.