Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Штраф до 600 євро: за яке порушення українцям в Іспанії доведеться заплатити

Розповідаємо, про що варто знати українцям, які планують випробувати якісні дороги за кордоном

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Іспанії можна отримати штраф на 24 тисячі грн, якщо перевищити швидкість на трасі

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Українці, які виїхали до Іспанії та користуються там автомобілями, можуть зіткнутися з новими неочікуваними проблемами.Усе тому, що у цій країні існує сурова відповідальність за перевищення швидкості.

Як повідомляє Укравтопром, дорожня поліція країна почала використовувати технологію Velolaser, яку використовує дорожня поліція Іспанії.

Про що варто знати водіям

На іспанських автомагістралях є камери зі спеціальними датчиками, які фіксують перевищення швидкості з похибкою до 2 км/год на відстані до 1,5 км.

Завдяки маленькому розміру камери можуть встановлювати у найнесподіваніших місцях. Так, в Іспанії їх часто ховають за дорожніми знаками чи відбійниками. При чому пристрої рідко довго перебувають в одному місці, а тому водії не встигають звикати, що контролювати швидкість потрібно лише на якійсь одній трасі.

Наразі на дорогах в Іспанії працює понад 60 таких камер.

Що загрожує водіям за порушення

В Іспанії з водіями, який спіймають за перевищення швидкості, обходяться доволі суворо. Тому водіям з України, на Піренейському півострові потрібно бути вкрай обачними. Так, за порушення дотримання швидкісного режиму водіїв можуть оштрафувати на 600 євро (24 тисячі гривень).

В Україні можуть оштрафувати за "вигадане" порушення

Іноді українських водіїв штрафують за "неіснуючі" порушення. Наприклад за тріщину на вітровому склі.За словами експертів, останнім часом водії усе частіше скаржаться юристам на правоохоронців, виписують штрафи за наявність тріщини на вітровому склі автомобіля.

Так, на водіїв складають протокол за адміністративне правопорушення, тож вони змушені платити штраф у розмірі 340 гривень згідно з частиною 1 статті 121 КУпАП. Втім, експерти зазначають, що у цій статті відсутня норма про штраф за тріщину на лобовому склі.

За що ще можуть оштрафувати водіїв?

Сідати за кермо автівки без посвідчення водія — це серйозне правопорушення, тому й штрафи доволі дорогі. Але розмір санкцій може бути різним, адже усе залежить від ситуації:

  • якщо власник авто не може надати водійське посвідчення патрульним або свідоцтво про реєстрацію ТЗ, то він має сплатити штраф у розмірі 425 гривень;
  • стандартний штраф за керування авто без водійського посвідчення становить 3 400 гривень (цю суму має сплатити як водій, що перебував за кермом, так й власник ТЗ);
  • якщо водієві тимчасово заборонено керувати автомобілем, але він все одно сідає за кермо без прав в період тимчасової заборони, то йому загрожує штраф у розмірі 20 400 гривень;
  • найбільший штраф у розмірі 40 800 гривень передбачений для водіїв, які вдруге опинилися без водійського посвідчення за кермом транспортного засобу.

Раніше ми розповідали, яких помилок припускають водії влітку. Також ми писали, що зміниться для водіїв з 1 вересня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.