Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Пастки спекотної погоди: помилки, які кожен водій робить влітку

Деякі помилки можуть призвести до втрати вашої концентрації та погіршення самопочуття

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Заправляти повний бак влітку небезпечно

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Автомобілісти мають бути вкрай обережними, а особливо влітку. Адже кілька помилок, які здаються незначними, можуть привести до серйозних наслідків. А тому краще їх взагалі уникати.

Про це пише сайт Pro Гроші.

Якої помилки слід уникати на АЗС

Не варто заправляти паливний бак машини до максимуму, адже пальне розширюється, якщо на вулиці спекотно. Така дія високих температур на бензин.

Саме тому заправлятися до повного бака влітку небезпечно. Це може призвести до витікання бензину з резервуара. Ба більше, у дні, коли спека досягає свого максимуму, взагалі не варто, щоб бак був заповненим більш ніж на 60%.

Чого водіям не варто робити влітку

Кондиціонер. Влітку більшість водіїв одразу вмикають його, як тільки сідають в авто. Але спочатку варто провітрити салон, адже поспіх із включенням кліматичного приладу підвищує навантаження на двигун.

Вода завжди має бути в машині. Якщо під час спеки довго не пити рідину, існує ризик втрати концентрації та погіршення самопочуття, а це може призвести до трагічних наслідків.

Які речі не можна залишати в авто влітку

Гаджети та інші цінні речі. Вони досить чутливі до перепаду температур, а через це може пошкодитись батарея.

Продукти. Вони можуть зіпсуватися у спеку, навіть якщо залишити їх в салоні авто лише на кілька годин.

Банки з консервацією. Вони можуть вибухнути й зіпсувати салон.

Побутова хімія та косметика. Такі засоби варто зберігати при кімнатній температурі, адже у неправильних умовах вони втрачають свої властивості й можуть навіть стати токсичними.

Чому АЗС не можуть різко підняти ціни та зафіксувати їх

З 1 липня в Україні повернулись довоєнні податки на пальне. Саме тому ціни почали рости, але поступово, а не різко. Це робиться для того, аби переманювати до себе водіїв, говорить аналітик консалтингової компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко..

Наразі майже у всіх великих операторів є запаси пального, яке вони купили без збільшених податків. Якщо вони піднімуть різко ціну та зафіксують її, то в них буде низька реалізація, адже водії будуть надавати перевагу тим заправкам, де дешевше пальне, додає експерт.

Виходить, що низькою вартістю АЗС поки намагаються конкурувати, а тому різко ціни підіймати ніхто не буде. Більше про ситуацію на ринку пального та про те, чи є попит на бензин з боку водіїв, читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми повідомляли, що на українських заправках може зʼявитися нове пальне. Також ми писали, що українцям варто готуватися до змін у принципах торгівлі вживаними автівками.

Ще сайт Pro Гроші писав про те, що для яких видів транспорту українцям не потрібно водійське посвідчення.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.