Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зупинка підприємства ДТЕК Енерго: як РФ обстрілювала Україну 7 грудня

Розповідаємо про наслідки ракетних обстрілів з боку Росії по території України на ранок, 7 грудня

Фото: ДСНС. Колаж: Pro Гроші

Росія продовжує атакувати українські міста

Фото: ДСНС. Колаж: Pro Гроші

Росія продовжує атакувати ракетами та іранськими дронами територію Україну. У ніч проти 7 грудня повітряна тривога лунала у багатьох регіонах України.

Розповідаємо про наслідки російських обстрілів уночі, 7 грудня.

Сигнал повітряної тривоги почули жителі таких областей:

  • Київської;
  • Черкаської;
  • Кіровоградської;
  • Донецької;
  • Харківської;
  • Запорізької;
  • Житомирської;
  • Дніпропетровської.

Наслідки ворожих обстрілів

Дніпропетровщина

Голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко підтвердив, що вночі Росія вперше за довгий час атакувала область іранськими дронами. Військові з Повітряного командування "Схід" збили всі ворожі Shahed-136.

Запоріжжя

Секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв повідомив, що уночі росіяни атакували Запорізьку область безпілотниками та ракетами С-300. В одному з сіл зруйновано два будинки, ще вісім пошкоджено. Троє поранених. В іншому селі внаслідок вибуху ракети зруйновано один будинок, 10 – пошкоджені.

Житомирщина

Голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко повідомив, що ворог намагався атакувати область, застосувавши безпілотник типу Shahed. Проте нашим Силам ППО вдалося збити ворожі дрони.

Донеччина

Начальник Донецької ОВА повідомив, що вночі зазнала удару з "Градів" Авдіївка. Також зафіксовано обстріли Мар'їнки та Георгіївки. У Бахмуті – 1 поранений. У місті пошкоджено приватний будинок, адмінбудівлю та приміщення підприємства.

Харківщина

Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов повідомив, що під обстрілами окупантів опинилася Куп‘янська громада. У місті частково зруйновано будівлю ліцею, пошкоджені житлові будинки. Один поранений. У селі Борівське окупанти поцілили у Будинок культури та поблизу школи. Без жертв.

Херсонщина

Голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич повідомив, що окупанти понад 50 разів обстріляли територію Херсонщини – двоє загиблих, один поранений. Пошкоджено об’єкти цивільної інфраструктури та житлові будинки.

Наслідки обстрілів для енергосистеми України

У пресслужбі компанії ДТЕК повідомили, що окупантам вночі вдалося пошкодити два їхніх підприємства.

Внаслідок обстрілів одне підприємство було відключено від енергосистеми. Його зупинка призвела до обмежень енерго- та теплопостачання в регіоні.

У ДТЕК нагадали, що це була вже 8-ма терористична атака на об'єкти компанії.

Також в НЕК "Укренерго" повідомили, що росіяни пошкодили декілька об’єктів енергоінфраструктури.

Так, на атомних станціях триває процес завантаження блоків, які відключались через пошкодження електромереж, до планових показників.

Представники компанії зазначають, що ситуація на сході зберігається складною. Ворог повторно обстріляв одразу кілька об’єктів енергетичної інфраструктури, в той час, як температура в цьому регіоні досягла позначки -17С.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чому обстріли з боку РФ стають менш ефективними. Також ми розповідали, коли Україні вдасться повернутися до планових відключень світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.