Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Україна вже скоро повернеться до планових відключень світла: коли це станеться

Наразі в енергосистемі ще існує дефіцит потужностей через ракетні обстріли з боку РФ

Колаж: Pro Гроші

Україна може повернутися до планових відключень, якщо не буде нових атак

Колаж: Pro Гроші

Україні необхідно кілька днів, щоб відновити інфраструктуру після чергових обстрілів з Росії. Після цього наша країна зможе повернутися до планових відключень світла. Це може статись до кінця поточного тижня.

Про це заявив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький.

Наразі в енергосистемі існує дефіцит потужностей через ракетні обстріли. Саме тому країна поки не може повернутись до планових відключень електроенергії.

Україна зараз поділена обленерго та військово-цивільними адміністраціями на три черги, які отримують електроенергію послідовно.

На сьогодні енергетики роблять усе можливе, аби відновити систему до такого стану, щоб можна було повернутись до планових відключень, а не застосовувати аварійні, як це відбувається зараз.

"Думаю, що нам ще 2-3 дні буде на це потрібно. Якщо не буде нових обстрілів, то на цьому тижні ми маємо вийти на планові графіки", — говорить Кудрицький.

Атака 5 грудня

Росія вдарила ракетами по Україні після обіду. Перші вибухи сталися в Одесі, Запоріжжі, Вінниці. В результаті Одеса залишилася без електрики та води.

Світло також зникло у Миколаївській та Дніпропетровській областях, а Сумська область була повністю відключена від електропостачання. Згодом в Укренерго повідомили, що росіяни завдали нових ударів по об'єктах критичної інфраструктури. На території України запровадили аварійні відключення електрики.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що українські захисники відбили більш як 60 з понад 70 ракет, які випустила Росія 5 грудня.

Яка ситуація зі світлом в Україні

6 грудня через пошкодження деяких електростанцій та частини електромереж в енергосистемі країни знизилось виробництво електроенергії, і для збереження балансу в енергосистемі в усіх регіонах України були тимчасово застосовані аварійні відключення споживачів.

"Ремонтні бригади роблять все можливе, щоб подати електропостачання резервними схемами там, де це можливо... На відновлення обсягів виробництва електроенергії до рівня, який був до ракетної атаки 5 грудня, потрібно ще кілька діб", – пояснили в Укренерго.

Наразі всім областям доведено ліміти споживання електроенергії. Зараз вже є регіони, де перевищено ліміти споживання, тому і застосовано режим аварійних відключень.

Раніше ми писали про те, що через відключення світла споживачі можуть платити за електрику менше. Також ми розповідали, що відбувалося в Одесі після атаки РФ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.