Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Знову екстрені відключення! В яких районах Києва не буде світла

Вимкнення відбуваються через перенавантаження центрального вузла енергосистеми країни

Колаж: Pro Гроші

Жителі столиці знову без світла

Колаж: Pro Гроші

4 листопада в Києві будуть екстрені відключення світла. Графіки аварійних відключень, які складені раніше, наразі не актуальні.

Про це пише ДТЕК.

"Енергетики ДТЕК разом зі спеціалістами НЕК "Укренерго", іншими екстреними службами й органами державної влади роблять все можливе для скорішої стабілізації ситуації", – йдеться у повідомленні.

Скільки жителів Києва без світла

На ранок 4 листопада у Києві 450 споживачів залишилися без електропостачання. Це в півтора раза більше, ніж в попередні дні.

Стабілізаційні вимкнення відбуваються через перенавантаження центрального вузла енергосистеми країни. Жителів столиці просять економити електроенергію.

Де можна подивитися графік стабілізаційних відключень

Подивитися графік відключення електроенергії у вашому місті можна на сайті компанії, що обслуговує ваш регіон:

Як мобільний зв'язок пов'язаний з електроенергією

Раніше ми писали, що мобільна мережа потребує постійного живлення електрикою. Аби продовжити стабільну роботу, застосовуються додаткові ресурси. Зазвичай це батареї, які автоматично вмикаються, коли припиняється централізоване електроживлення. Вони можуть забезпечити роботу ще на 4-5 годин.

Ще один спосіб забезпечити роботу мережі – генератори. Вони дуже виручають, але їх кількість і час роботи обмежені. Тому вони зазвичай є на важливих вузлових майданчиках зв’язку та ключових базових станціях, які можуть підтримувати найбільший відсоток покриття.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як спілкуватися без інтернету та мобільного зв'язку. Також ми розповідали, як довше зберегти заряд телефону.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.