Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

На зв'язку в офлайні: як спілкуватися без інтернету та мобільного зв'язку

Аби спілкуватися з рідними, можна вже зараз встановити кілька месенджерів, які працюють через Bluetooth

Колаж: Pro Гроші

Існують альтернативні способи зв’язку

Колаж: Pro Гроші

Росія майже щодня атакує Україну ракетами. Через це в багатьох регіонах почалися перебої з електрикою, як наслідок, також зникає мобільний інтернет та зв’язок. Однак є кілька лайфхаків для підтримки контакту з вашими рідними.

Розповідаємо, як звʼязатися з людиною без інтернету.

Під час війни зв’язок із рідними актуальний як ніколи раніше. Саме зараз необхідно уже подбати про наявність альтернативних способів зв’язку.

Один з оптимальних – стаціонарний телефон. Фіксований телефонний зв’язок в екстрених випадках набагато надійніший, ніж мобільний.

Також, аби спілкуватися з рідними, можна вже зараз встановити кілька месенджерів, які працюють через мережу Bluetooth. Це можуть бути:

  • Bridgefy;
  • Briar;
  • Rumble;
  • Serval Mesh;
  • Vojer;
  • Walkie Talkie;
  • FireChat;
  • Signal Offline Messenger.

Однак памʼятайте, щоб спілкуватися в таких месенджерах, доведеться тримати зарядженим смартфон.

Як довше зберегти заряд телефону

Нагадаємо, в Україні ввели стабілізаційні відключення за графіками НЕК "Укренерго", аби збалансувати роботу енергомереж. Найбільше від обмежень потерпають мешканці Київської, Чернігівської, Черкаської, Житомирської, Сумської, Харківської та Полтавської областей, де відсутність електрики вже стає звичною щоденною справою.

В таких умовах потрібно стежити за рівнем заряду в смартфоні, щоб він не вимкнувся в найбільш непідхожий момент. Рекомендується заряджати гаджет, лише коли позначка знаходиться в діапазоні 30-90%.

Так можна довше підтримувати літій-іонний акумулятор у робочому стані. Також забороняється залишати телефон підключеним до зарядного пристрою на ніч, оскільки батарея швидше втратить експлуатаційні можливості.

До речі, сайт Pro Гроші з’ясував, які тарифи наразі діють в українських мобільних операторів на безлімітний інтернет. Ціни відрізняються, тож українці можуть обрати постачальника з найбільш прийнятними для себе пропозиціями.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в Україні заборонили популярний алкоголь. Також ми повідомляли, що на українців чекає складна зима, і розповідали, що обов'язково має бути у квартирі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.