Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Лайфхаки у воєнний час: як правильно заряджати телефон, щоб він працював довше

Повне перезаряджання щоразу вашого гаджета скоротить його термін служби

Колаж: Pro Гроші

Розповідаємо, як правильно заряджати вам телефон

Колаж: Pro Гроші

Батарея вашого телефону повинна заряджатися до певних відсотків, адже термін служби акумулятора залежить від багатьох моментів. Смартфон може "сідати" швидше, якщо безперервно визначає геодані або перебуває при екстремальній температурі на вулиці. Також досить важливо те, при якому відсотку заряду ви підключаєте та відключаєте пристрій від мережі.

Про це пише Телеграф.

Коли потрібно ставити телефон на зарядку

Золоте правило полягає в тому, що більшість часу треба підтримувати рівень заряду батареї від 30% до 90%. Дозарядіть його, коли він впаде нижче 50%, але вимкніть, перш ніж показник досягне 100%. Саме тому не варто залишати телефон увімкненим на ніч.

При зарядах від 80 до 100% літій-іонний акумулятор старіє швидше. Тому краще заряджайте смартфон вранці, за столом під час сніданку або на робочому столі, адже тоді ви точно зможете контролювати заряд батареї.

Повне заряджання телефону не є чимось жахливим для вашого смартфона, але повне перезаряджання щоразу скоротить його термін служби. Саме тому й не варто також дозволяйте заряду акумулятора телефону опускатися нижче 20%.

Літій-іонні акумулятори не дуже добре почуваються, коли рівень заряду нижче позначки 20%. Памʼятайте, що не можна допускати як низький відсоток заряду акумулятора, так і занадто високий.

Якщо ситуація з живленням критична

Раніше ми писали, якщо ситуація з живленням критична, треба ввімкнути режим "екстрена економія енергії", а також перевести смартфон у режим польоту, якщо є альтернативний звʼязок.

"Домовтесь із близькими про час виходу на зв’язок, обговоріть заздалегідь час і місце зустрічей, якщо не вийде відновити зв’язок. Порадьте людям поруч зробити те саме", − йдеться у повідомленні.

Варто виписати на папір всі важливі номери телефонів на випадок, якщо батарея сяде.

Нагадаємо, у Держспецзв'язку наголошували, що українці можуть вплинути на стабільну роботу мобільного інтернету та знизити навантаження на мережі. Саме тому людей просять тимчасово обмежити використання трафіку.

Також у Держспецзв'язку опублікували рекомендації, як налаштувати та використовувати смартфон, щоб максимально довго залишатись на звʼязку.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, що влада розмірковує над тим, як забезпечити громадян максимально сталим звʼязком під час відключень електроенергії. Зокрема, розглядають можливість використання Tesla Powerwall та Starlink.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.