Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Знову аварійні відключення світла в Україні: які області залишаться без електроенергії 10 січня

В окремих регіонах через поривчастий вітер є пошкодження у мережах операторів системи розподілу

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

До областей доведені ліміти споживання

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні станом на 10 ранку 10 січня підвищилося споживання електроенергії. Все через низьку температуру та сильний вітер у більшості регіонів. Також зросло споживання через промисловість та бізнес. Внаслідок цього збільшився дефіцит потужності, у тому числі й в нічні години.

Про це пише Укренерго.

Для забезпечення балансу в енергосистемі до областей доведені ліміти споживання. Вони діють упродовж всієї доби, а саме з 00:00 до 24:00.

"На жаль, у багатьох областях ліміти вже перевищені, тому для збереження стабільної роботи енергосистеми застосовуються аварійні відключення", – йдеться у повідомленні.

Енергосистема зазнала нових пошкоджень

Також в окремих регіонах через поривчастий вітер є пошкодження у мережах операторів системи розподілу. Наразі на місці ведуться ремонтні роботи.

У прифронтових регіонах на сході та півдні ситуація з електропостачанням залишається складною. Все через значні пошкодження електромереж внаслідок високої активності бойових дій.

"Наразі енергосистема не в змозі покрити споживання у повному обсязі через пошкодження та окупацію ворогом низки електростанцій, які виробляють електроенергію, серед яких і Запорізька АЕС, потужності якої дозволили б повною мірою покрити потребу в електроенергії", – йдеться у повідомленні.

Ракети РФ не змогли зруйнувати енергосистему України

Раніше ми писали, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Росії, попри усі спроби, не вдалося занурити Україну в блекаут. У Кремлі дуже сподівалися, що після масованих обстрілів країна залишиться повністю без світла, однак цього не сталося.

"Вісім ракетних ударів, понад тисяча ракет і дронів за півтора місяця не змогли зруйнувати нашу енергосистему", – повідомив Шмигаль.

Посадовець також додав, що Україна отримує підтримку від міжнародних партнерів. Наприклад, в країну направляється "маса запчастин", а тому невдовзі почнеться відновлення української енергетичної інфраструктури.

Також в Україні створили паралельну незалежну інфраструктуру виробництва електроенергії через генератори. Прем'єр-міністр запевнив, що українці точно зможуть пройти цю зиму, адже швидко після всіх подій люди почали краще адаптуватися до нових реалій.

Крім того, у ДТЕК повідомили, що шукають необхідне обладнання в країнах ЄС. Після цього Україна зможе якнайшвидше відновити зруйновану Росією енергетичну інфраструктуру.

Раніше ми розповідали, чому ціни на продукти зростуть найближчим часом. Також ми писали, яка ще країна може відчути на собі блекаут через війну Росії проти України.

Більше про відключення світла читайте у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.