Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ще одна країна може відчути блекаут: хто ризикує залишитись без світла

Повномасштабні відключення світла можуть розповсюдитись на країни Європейського Союзу

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ще одна країна може залишитися без світла

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Через дефіцит енергоносіїв та зростання цін на них, уряд Австрії готується до можливого блекауту в країні.

Про це повідомила міністерка оборони Австрії Клаудія Таннер.

Чому так відбувається

Атаки російських хакерів на енергоносії інших країн можуть бути одним із засобів гібридної війни, тому уряд Австрії вирішив підготуватися до можливих відключень електроенергії.

"Ймовірність відключення електроенергії в деяких частинах Європейського Союзу в найближчому майбутньому дуже висока. Питання не в тому, чи прийде блекаут, а в тому, коли він прийде. Ризик широкомасштабного відключення електроенергії знову значно збільшився внаслідок війни в Україні", – зазначила міністерка оборони.

В якому стані енергосистема України

Наразі в енергосистемі країни збільшився рівень споживання, це пов'язано з поверненням в роботу електромереж, які були пошкоджені під час масованих ракетних атак, та з відновленням енергетичної інфраструктури на деокупованих територіях. Також збільшилася кількість споживачів та зростає обсяг споживання промисловості.

Після всіх російських ракетних атак енергосистема країни потребує значних ресурсів та часу на відновлення. Тому енергетики продовжують працювати над стабілізацією роботи об'єктів енергетичної інфраструктури.

Кому можна поскаржитися на часті відключення світла

Якщо у вас часто вимикають світло, то потрібно написати скаргу до Національної комісії, яка здійснює держрегулювання у сфері енергетики та комунальних послуг.

Щоб звернення споживача було розглянуто, потрібно:

  • вказати ПІБ, місце проживання громадянина;
  • описати суть скарги, подати зауваження, пропозиції, заяви тощо;
  • підписати письмове звернення із зазначенням дати.

Письмове звернення передається громадянином до Національної комісії особисто чи через уповноважену ним особу, повноваження якої оформлені відповідно до законодавства, або надсилається поштою на адресу:

  • 03057, м. Київ, вул. Сім'ї Бродських, 19.

Раніше ми розповідали, чи можливий блекаут в Україні на Новий рік. Також ми писали, чому Київ не готовий повернутися до планових відключень світла. Більше про відключення електроенергії в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.