Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зимові випробування в дії? У 10 областях України почалися проблеми зі світлом

Деякі населені пункти залишилися без електроенергії одразу з декількох причин, які спеціалісти вже зараз намагаються вирішити

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Чимало українців залишились без світла

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Станом на ранок понеділка, 20 листопада, без світла залишаються 527 населених пунктів у десяти областях України. Все через кілька причин одразу. А саме негода, російські обстріли та технічні порушення.

Про це йдеться у Facebook Міністерства енергетики України.

Дніпропетровська область

З технологічних причин без світла в області залишалися майже 80 тисяч абонентів. На ранок 20 листопада без світла понад 16,5 тисяч споживачів. Наразі триває відновлення енергопостачання. А ще без світла залишилися майже 1 000 споживачів внаслідок бойових дій.

Донецька область

Через бойові дії та негоди за добу в області залишалися без світла майже 16 тисяч споживачів. А ще і досі знеструмлені 129 населених пунктів.

Запорізька область

Через негоду без світла залишалися понад 13 тисяч абонентів. З технічних знеструмленими залишилися ще понад 9 тисяч споживачів. Сумарно за минулу добу енергетики повернули світло для понад 19 тисяч абонентів. Однак роботи з відновлення електропостачання тривають.

Миколаївська область

Через негоду відключалося світло у майже 6 тисяч споживачів у 35 населених пунктах області.

Одеська область

Внаслідок погіршення погодних умов відключалися понад 63 тисячі споживачів. У регіоні залишаються без світла понад 2,3 тисячі абонентів.

Полтавська область

Також через негоду, а саме вітер, налипання мокрого снігу знеструмлено понад 5,6 тисячі абонентів. Тривають ремонтні роботи.

Сумська область

Через технічні порушення без світла лишилися 6 населених пунктів області. А от через бойові дії в області відключені понад 2,7 тисячі споживачів. Роботи з відновлення енергопостачання тривають.

Харківська область

Внаслідок нічних обстрілів міст Борова, Куп’янськ, Вовчанськ було пошкодження мереж. Через бойові дії в області залишаються знеструмленими понад 17,6 тисячі споживачів.

Херсонська область

Через обстріли та несприятливі погодні умови в області за добу відключилися від світла понад 8 тисяч точок обліку.

Чернігівська область

Російська армія пошкодила обстрілом повітряну лінію, стався обрив дротів.Через це без світла лишилися понад 900 абонентів. Загалом за добу енергетики повернули світло для майже 100 тисяч споживачів.

Який регіон енергетики надійно підготували до зими

Ми вже писали, що спеціалісти завершили модернізацію п’яти енергооб'єктів в найбільш енергодефіцитних районах області, а саме:

  • Обухівському;

  • Бучанському;

  • Броварському.

Саме завдяки такій підготовці вдалося підвищити надійність електроживлення для звичайних жителів та соціально важливих об'єктів в області. Більше про це ви можете прочитати в нашому матеріалі.

Раніше ми розповідали, як ППО захищатимуть енергооб'єкти від обстрілів взимку. Також ми писали, чи однаково українцям вимикатимуть світло.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.