Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зима в блекауті: коли українці можуть залишатися без світла по 10-12 годин

Зараз спеціалісти намагаються відновити підстанції, які припинили працювати через обстріли РФ

Колаж: Pro Гроші

Українців попередили про важкий сценарій подій

Колаж: Pro Гроші

Українці можуть буди без світла взимку по 10-12 годин. Це втому випадку, якщо великі морози будуть збігатися з ракетними атаками Росії на інфраструктуру. Адже в таких випадках енергосистемі буде працювати ще важче.

Про це пише ТСН.

В Україні вже наступили похолодання, а найближчими днями будуть морози.

"Це збільшує споживання електроенергії, і в такій ситуації енергосистемі працювати ще важче. Коли є пік від п’ятої години вечора і до десятої години вечора, то варто в такий період часу економити або споживання перенести в ніч. Це трішки допоможе і це зменшує навантаження на енергосистему", – пояснив нардеп, голова парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

За його словами, в країні можуть бути відключення світла на 10-12 годин. Однак зараз спеціалісти намагаються відновити деякі підстанції, які припинили працювати через обстріли РФ, аби такої ситуації не сталося.

"Зараз триває робота над тим, щоб максимально відновити ті підстанції, які припинили працювати внаслідок ракетних обстрілів. Тоді можна буде ці періоди, коли морозна погода, прожити так, щоб відключення були не по 10-12 годин, а декілька годин вранці, декілька годин ввечері. Зараз робота над цим триває", – повідомив нардеп.

Однак українцям слід готуватися до різних сценаріїв ситуації.

"Коли температура – 2-3 градуси морозу, це може бути один сценарій. А коли температура – 10-15 градусів морозу плюс є ще ракетні обстріли. Скажімо так, якщо буде розвиватися негативний сценарій – коли будуть великі морози й будуть додаткові обстріли – то, можливо, такі відключення і можуть сягнути 10 годин. Але всі працюють над тим, щоб найбільш ймовірний сценарій був таким, щоб відключення не доходили до 12 годин", – розповів очільник енергетичного комітету парламенту.

Де можна подивитися графік стабілізаційних відключень

Подивитися графік відключення електроенергії у вашому місті можна на сайті компанії, що обслуговує ваш регіон:

Раніше ми писали, що у Києві не спрацьовують сирени повітряної тривоги під час відключень світла. Також ми писали, що Україна розробила нову систему постачання енергії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.