Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Світло включатимуть на 2-3 години. В ДТЕК пояснили, де ситуація надскладна

Енергетики попереджають, що потрібно готуватися до триваліших відключень електроенергії

Колаж: Pro Гроші

В ДТЕК прогнозують триваліші відключення світла

Колаж: Pro Гроші

Жителі Київської області повинні бути готові до відключень світла, які можуть тривати днями.

Про це заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону.

За його словами, ситуація з енергопостачанням у Київській області складна. Через це обласна військова адміністрація попередила, що електроенергії може не бути днями і до цього треба бути готовими.

Він додав, що у деяких районах можуть вводити не лише планові відключення, але і екстрені. А світло буде лише по 2-3 години.

"І, на жаль, кількість годин, протягом яких можуть бути ці планові включення, поки що дуже коротка, це 2-3 години максимум", – додав він.

Як відомо, 15 листопада Росія випустила близько 100 ракет по території України. Після цього найскладніша ситуація виникла в північних та центральних областях.

Ситуацію вважають найсерйознішою з початку повномасштабної війни.

"Якщо ми запроваджуємо відключення – значить, система все ще керована. Таким чином ми захищаємо всіх від колапсу енергосистеми, на який сподівається ворог", – пояснили в Укренерго.

Киян закликали зробити важливу покупку через відключення світла

У КМДА закликали жителів Києва дотримуватись правил протипожежної безпеки під час відключення електроенергії та придбати вогнегасники.

Киян просять дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та неухильно дотримуватися правил протипожежної безпеки під час відключення електроенергії.

"Для захисту оселі від пожежі обов’язково запасіться вогнегасником", – закликала столична влада.

В КМДА пояснюють, що вогнегасники допоможуть убезпечити себе та житло від пожежі під час використання свічок, газових пальників, пічного опалення та генераторів у періоди відключення світла.

Крім того, під час відключення електроенергії киян закликають не дозволяти дітям використовувати відкритий вогонь (наприклад, свічки). А також радять, якщо під час вимкнення світла ви перебуваєте вдома, вимкнути з розеток усі електроприлади. Це допоможе уникнути їхнього пошкодження через перепади напруги.

Також через аварійні та стабілізаційні відключення електропостачання в Києві збільшилась кількість викликів на деблокування дверей ліфтової кабіни. Тому киян закликають відмовитись від користування ліфтами під час відключень електроенергії.

Раніше ми писали, що у Києві не спрацьовують сирени повітряної тривоги під час відключень світла. Також ми писали, що Україна розробила нову систему постачання енергії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.