Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Києві не спрацьовують сирени повітряної тривоги – у чому причина

Розповідаємо, чому в столиці сирени перестали оповіщувати про повітряну тривогу та як у такому випадку дізнаватися про небезпеку

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Де дізнаватися інформацію про повітряну тривогу

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Під час відключення світла в Києві не працюють сирени повітряної тривоги.

Про це повідомляє Київська міська адміністрація.

Як дізнатися інформацію про повітряну тривогу

Київська влада закликає жителів міста слідкувати за повідомленнями про повітряну тривогу та відбій через:

Про те, що через відключення електроенергії не працюють сирени повітряної тривоги, повідомив і мер Тернополя Сергій Надал.

"Через відсутність електроенергії в частині міста не працює система оповіщення про повітряну тривогу… Поки що орієнтуйтеся на сповіщення в моєму вайбері та телеграмі, або через мобільний додаток. Також через гучномовці про відбій чи тривогу повідомлятимуть поліція і рятувальники", – повідомляє Надал.

Що не варто робити під час відключень електроенергії

Через аварійні та стабілізаційні відключення електропостачання в Києві збільшилась кількість викликів на деблокування дверей ліфтової кабіни. Тому киян закликають відмовитись від користування ліфтами під час відключень електроенергії.

Що робити, якщо ви застрягли в ліфті

Рятувальники нагадують мешканцям столиці правила, яких слід дотримуватися, якщо "застрягли" у ліфті:

  1. Заспокойтеся і постарайтеся зрозуміти, що нічого страшного не сталося і не варто панікувати.
  2. Не натискайте на всі кнопки поспіль, не стрибайте в ліфті та не намагайтеся відчинити двері кабіни самостійно.
  3. Скористайтеся кнопкою виклику диспетчера чи номером телефону аварійно-ліфтової служби та повідомте про проблему, що виникла, та своє місцеперебування.

    Зазвичай у ліфтових кабінах або ж у під’їзді є оголошення з номером телефону гарячої лінії компанії, яка обслуговує ліфт, – сфотографуйте його заздалегідь або запишіть. Якщо такої інформації немає, зверніться до керуючої компанії, ОСББ чи ЖЕКу, що обслуговує ваш будинок, з проханням, щоб розмістили контактні телефони аварійно-ліфтової служби, за якими громадяни можуть сповістити її про зупинку ліфтової кабіни.
  4. У разі, якщо диспетчер чи аварійно-ліфтова служба не відповідають або не мають можливості приїхати, зателефонуйте до служби "101". Інформація надійде оперативним черговим аварійно-рятувальних бригад вашого району та міста загалом, тож на допомогу приїдуть рятувальники, не задіяні в ліквідації інших надзвичайних ситуацій.
  5. Якщо у вас при собі немає телефону або відсутній мобільний зв’язок, покличте на допомогу мешканців будинку, які живуть поруч або проходитимуть повз, та попросіть, щоб викликали відповідну службу.
  6. Якщо в очікуванні аварійної служби вам стало спекотно, розстебніть або зніміть верхній одяг. За наявності води, пийте її помірно. Якщо стан не поліпшився, покладіть речі на підлогу і присядьте, витягнувши ноги.
  7. Після приїзду аварійної бригади чітко виконуйте всі її інструкції.

Раніше сайт Pro Гроші писав, де в Києві створять нові мобільні укриття. Також ми розповідали, як обрати генератор для приватного будинку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.