Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Жителі однієї області досі без світла після атаки РФ – Міненерго

Окупанти 5 грудня вчергове пошкодили об'єкти критичної інфраструктури України

Колаж: Pro Гроші

Одеська область досі без світла після атаки РФ

Колаж: Pro Гроші

Після масованої ракетної атаки, яку Росія влаштувала 5 грудня, без світла досі залишаються жителі Одеської області.

Про це повідомив Міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі національного телемарафону.

За його словами, наразі енергетики працюють над тим, щоб заживити об’єкти критичної інфраструктури та споживачів. Найскладніша ситуація з електропостачанням у Київській, Вінницькій та Одеській областях.

"В Одеській області на сьогодні на ранок вже заживлено критичну інфраструктуру – всю ніч енергетики працювали. Ми плануємо, що до вечора вже буде подана електроенергія для споживачів", – повідомив Галущенко.

Міністр також пояснив, що дефіцит в енергосистемі зберігається, водночас набирають потужності атомні енергоблоки, які дозволять його скоротити.

Зараз енергетики проводять відновлювальні роботи в режимі 24/7, зокрема, використовуючи матеріали та обладнання, які надають міжнародні партнери України.

За даними Укренерго, станом на 14:00, в більшій частині Одеської області вже відновлено енергоживлення об’єктів критичної інфраструктури: лікарень, котелень, водоканалів.

Яка ситуація зі світлом в Україні

6 грудня через пошкодження деяких електростанцій та частини електромереж в енергосистемі країни знизилось виробництво електроенергії, і для збереження балансу в енергосистемі в усіх регіонах України було тимчасово застосовані аварійні відключення споживачів.

"Ремонтні бригади роблять все можливе, щоб подати електропостачання резервними схемами там, де це можливо... На відновлення обсягів виробництва електроенергії до рівня, який був до ракетної атаки 5 грудня, потрібно ще кілька діб", – пояснили в Укренерго.

Наразі всім областям доведено ліміти споживання електроенергії. Зараз вже є регіони, де перевищено ліміти споживання, тому і застосовано режим аварійних відключень.

Атака 5 грудня

Росія вдарила ракетами по Україні після обіду. Перші вибухи сталися в Одесі, Запоріжжі, Вінниці. В результаті Одеса залишилася без електрики та води.

Світло також зникло у Миколаївській та Дніпропетровській областях, а Сумська область була повністю відключена від електропостачання. Згодом в Укренерго повідомили, що росіяни завдали нових ударів по об'єктах критичної інфраструктури. На території України запровадили аварійні відключення електрики.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що українські захисники відбили більш як 60 з понад 70 ракет, які випустила Росія 5 грудня.

Раніше ми писали про те, що через відключення світла споживачі можуть платити за електрику менше. Також ми розповідали, що відбувалося в Одесі після атаки РФ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.