Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Кілометрові черги на АЗС та за готівкою: що відбувається в Одесі після атаки РФ

Розповідаємо, що сталося у місті після чергового масованого ракетного обстрілу з боку Росії

Фото: Уніан, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У Одесі почалися проблеми із електрикою та опаленням

Фото: Уніан, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Одеській області під час чергового масованого обстрілу з боку РФ почалися проблеми з електрикою, теплопостачанням, водопостачанням, а також різко спорожніли банкомати та з’явилися черги на заправках.

Сайт Pro Гроші зібрав усю актуальну інформацію про ситуацію в Одесі та області під час ракетної атаки.

Світло, вода та опалення

Після початку повітряної тривоги в регіоні було зафіксовано декілька потужних вибухів. В Офісі Президента заявили, що в місті Одеса влучили у два енергетичних об’єкти.

Це призвело до відключення електропостачання у місті, не працюють усі резервні лінії.

Через це відключено насосні станції та котельні, а отже, немає води та опалення у жодному районі міста, не курсує електротранспорт.

Місцеві Telegram-канали писали, що в одному з районів зайнялася пожежа, однак деталі офіційними джерелами поки не повідомляються.

Що відбувається у місті?

Одразу після прильотів, попри повітряну тривогу, утворилися велетенські черги на заправних станціях.

Про це повідомляють місцеві блогери та ЗМІ, судячи з відео, черга з машин простягається на кількасот метрів.

Виглядає це так:

Окрім цього, у Telegram-каналах написали, що у банкоматах надшвидко закінчилася готівка, у тих місцях де світло було трошки довше.

"Де можна зняти готівку? Зарядити телефон? Як обстановка?" — пишуть у месенджері одесити.

Станом на 16:20 в області вже оголошено відбій повітряної тривоги, однак інформації щодо ступеня пошкодженості системи та термінів відновлення електропостачання поки немає.

Наслідки ракетної атаки Росії

У багатьох областях України сили Протиповітряної оборони збили велику кількість ракет, але поодинокі влучання все-таки були. Наразі відомо про проблеми зі світлом у Сумській, Миколаївській, Одеській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Черкаській та Житомирській областях.

На цей раз агресія зачепила не лише Україну, а й сусідню Молдову. Нерозірвана ракета впала у Бричанському районі, інформацію вже офіційно підтвердили у Міністерстві оборони країни. На місце виїхали усі екстрені служби.

Крім цього, у Молдові також спостерігаються перебої з електрикою. Про це повідомляє енергетична компанія країни Moldelectrica. Громадян закликали підготуватися до можливих відключень.

Фото наслідків попадання вибухонебезпечного предмета на територію Молдови дивіться у нашому матеріалі. Раніше сайт Pro Гроші також розповідав, де можна знайти прихисток на випадок повного блекауту.

Детальніше про масований ракетний обстріл української інфраструктури з боку держави-терористки читайте у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.