Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Україна під обстрілом: Шмигаль розповів, у які енергооб'єкти поцілила РФ

Чергові ракетні удари Росії знову були націлені на енергетичну інфраструктуру України

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Чи витримала енергосистема черговий обстріл Росії

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Українська енергосистема 5 грудня витримала масований ракетний обстріл з боку росіян та продовжує функціонувати.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, енергосистема залишилася цілісною навіть попри влучання в енергооб'єкти у Київській, Вінницькій, Одеській областях.

"У деяких регіонах вимушено було застосовано екстрені відключення для збалансування системи та уникнення аварій. Рятувальники вже працюють над ліквідацією наслідків атаки, щоб повернути світло до кожного будинку", — додав Денис Шмигаль.

Ракетний обстріл України 5 грудня: що відомо

Масований ракетний удар з боку Росії розпочався після обіду з вибухів в Одесі, Запоріжжі, Вінниці та інших містах України. Після цього Одеса залишилася без електрики та води.

Без світла також опинилися населені пункти у Миколаївській, Дніпропетровській та Сумській областях. За інформацією компанії "Укренерго", росіяни завдали нових ударів по об'єктах критичної інфраструктури. На території України запровадили аварійні відключення електрики.

При цьому українські сили протиповітряної оборони змогли збити десятки російських ракет під час обстрілу РФ.

У кількох областях зник інтернет

За даними компанії Netblocks у Twitter, 5 грудня серйозне падіння інтернет-трафіку фіксують у трьох областях. Відомо, що найбільші проблеми виникли у наступних територіальних громадах:

  • Одещина – 21% звичайного рівня;
  • Сумщина (цілком зникло електропостачання) – 30%;
  • Житомирщина – 43%.

Зазначимо, що після останнього ракетного обстрілу України доступ до мережі майже зник у Полтавському (7%) та Черкаському (8%) регіонах. Не менш складною була ситуація у Миколаївській області (12%), Одесі (12%), Житомирі (13%) тощо.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, де українцям знайти притулок під час блекауту. Більше про наслідки ракетних ударів читайте у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.