Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зеленський назвав області з наймасштабнішими відключеннями світла – список

Наразі енергетики працюють над тим, щоб стабілізувати енергосистему після дев'ятої масованої атаки РФ

Колаж: Pro Гроші

Президент пояснив, в який областях ситуація найскладніша

Колаж: Pro Гроші

Протягом суботи, 17 грудня, енергетикам вдалося повернути світло майже 6 мільйонам українців. Однак у низці областей ситуація залишається складною, а відключення – тривалими.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час відеозвернення.

Він визнав, що залишається іще багато роботи, щоб стабілізувати систему. Є також проблеми з постачанням тепла та води.

"Найбільш складна ситуація – це Київ та область, Вінниця та область, Львів та область", – пояснив Зеленський.

Він також назвав регіони, де зберігаються масштабні відключення:

  • Дніпро та область;
  • Волиньська область;
  • Житомирська область;
  • Закарпатська область;
  • Івано-Франківська область;
  • Одеська область;
  • Полтавська область;
  • Тернопільська область;
  • Чернігівська область.

Попри це президент запевнив, що російські терористи ніколи не досягнуть своїх цілей та не зможуть залишити українців без світла.

Яка ситуація 18 грудня

За даними Укренерго, станом на ранок, триває процес відновлення роботи енергосистеми. Атомні станції вийшли на планову потужність. Виняток – окупована Запорізька АЕС продовжує споживати електроенергію для забезпечення безпечного режиму зупинки блоків.

"Обсяги споживання електроенергії збільшились у порівнянні з суботою, що вплинуло на показники дефіциту в системі. Причина – як пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури під час 9 ракетного удару, так і сезонне зниження температури", – пояснили енергетики.

Наразі всім обленерго доведені ліміти споживання. При їх перевищенні можуть бути застосовані аварійні відключення. Щоб дізнатися про ситуацію в конкретному регіоні, потрібно зайти на сайт обленерго.

Аварійно-відновлювальні роботи тривають по всій Україні в високовольтних та розподільчих мережах, і на електростанціях. Втім, погодні умови (посилення морозів, сильний вітер) ускладнюють ремонтні роботи.

Зазначимо, що ситуація ускладнилася після 9-ї масованої атаки Росії по Україні. Відомо, що агресор здійснив запуски щонайменше 72 ракети. За інформацією Київської міської військової адміністрації, 40 з них летіли в сторону столиці, але системі протиповітряної оборони вдалося збити 37. Однак ворогу все ж вдалося вразити об'єкти інфраструктури.

Раніше ми писали про те, як Київ житиме під час тривалого блекауту. Також в ДТЕК показали, у що після обстрілів перетворилася інфраструктура.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.